אדריכלות ובניה בישראל

מרכז הדרכה פתוח

שיפוץ מטבח: הפריסה הנכונה לכם

בשיתוף פעולה עם:

גירסה להדפסהSend by email
כותב המאמר: 
יועצי אבן קיסר
תאריך בדיקת עדכניות: 
18-02-2015

מבוא

כמו שבעולם עיצוב הפונקציה היא זו שמכתיבה את הצורה, כך בעולם עיצוב מטבחים הארגונומיה מכתיבה את האסתטיקה.

המטבח הוא החדר היחידי בבית בו מתבצעות עבודות של ממש על בסיס יומיומי, לעיתים אף של יותר מאדם אחד במקביל. המטבח הוא חדר בו תעבדו, תבשלו, תאפו, תאחסנו, תאכלו, תתכנסו, תארחו ותנקו. שלל פעולות שכדאי שתקחו בחשבון כאשר תיגשו למלאכת שיפוץ המטבח.

מטבח יכול להיות מעוצב בדקדקנות, ולהיות מעודכן בטכנולוגיות החדישות ביותר, להיות בעל גימורים גבוהים ועשוי מחומרי גלם יוקרתיים ופרזול מושלם, אך אם הוא לא יענה על הצרכים  היומיומיים והוא לא יותאם לסגנון החיים שלכם כבעלי בית, כל ההשקעה בעיצוב תאבד משמעות.

 

 

חמש פעולות שמומלץ להתחיל בהן את שיפוץ המטבח

  1. ראשית מומלץ לקחת מידות כלליות ולרשום תכנון גס של החדר. סוג המטבח שיהיה לכם תלוי במידה רבה בכמות המרחב הנתון לרשותכם.
  2. שאלו את עצמכם עד כמה אתם צריכים לדבוק בפריסה הקודמת של המטבח? האם אתם מתכוונים לפרק את כל מה שהיה? אם כן אתם חופשיים לתכנן מחדש. אם לא יכול להיות שתצטרכו לשדרג ולהצמד לתוכנית הקודמת.
  3. סמנו  נקודות עוגן קבועות אותן לא ניתן לשנות ולעצב סביבן כגון נקודות חשמל, פתחים של צנרת, חלונות ודלתות.
  4. הכינו רשימה של המיקומים המועדפים עבורכם למכשירי חשמל, תנורר מקרר, משטח עבודה
  5. שחקו עם כמה אופציות במרחב של אפשרות מיקומים שונים ומתוךמבחרשל סקיצות בחרו את הטובה ביותר.

 

עקרונות לפריסת המטבח

נקיון, בישול, וקירור- השילוש הקדוש

יש לזכור שכל התנועה הכללית במטבח נובעת משלוש פעיליות מרכזיות. הכנה של אוכל, הגשה של אוכל, ונקיון. מעצבי מטבחים רבים, משתמשים במינוח "משולש המטבח" בשיטות העיצוב והפריסה שלהם, משולש העבודה ההוא זה שמכתיב את היחס שבמיקומים בין הכיור הכיירים והמקרר. וודאו שעבור כל אחת מהפעולות יש משטח עבודה ייעודי, ומקום אחסון שגם כן מיועד לאותה מטרה.

שריינו משטחים
חשבו על המיקומים בהם תעדיפו שיהיה משטח פנוי לעבודה. משטח פנוי לצד המקרר תמיד יהיה רעיון טוב משום שזה יקל מאוד על פעולת הנחת מצרכי הקניות ופירוקם.

משטח עבודה לצד הכיירים, הוא גם כן אזור ששווה לשריין, כאשר תצטרכו לשלוף מאפה מהתנור, בוודאי יהיה לכם נוח אם יהיה משטח פנוי בלהניח את התוצרת החמה- לא כדאי להלך עם סיר רותח לאורך המטבח- כך נגרמות תאונות עבודה.

הכירו את הפריסות הכלליות

 
ישנן כמה פריסות מוכרות שנהוג להשתמש בהם בעולם עיצוב המטבחים, אשר כדאי לכם להכיר:

פריסת מטבח בקו אחד
פריסה זו מארגנת את אזור העבודה בקו אורכי אחד. פריסה זו מומלצת עבור חללים צרים בהם זו האפשרות היחידה. במקרים אלו לא מומלץ להתייחס לתכנון האחסון בצורה קפדנית. במקרה של מטבח בפריסה של קו אחד מומלץ למקם את אזורי האחסון מתחת למשטחי העבודה, אחרת עלולה להיווצר תחושה של צפיפות וקלסטרופוביה.

מטבח בקו אחד

[תמונה מתוך קטלוג מטבחים של אבן קיסר] 

פריסה של מטבח באופן מקביל 

פריסה של שתי שורות שמקבילות זו לזו. בדומה לפריסת הקו, גם זו פריסה שתתאים למטבחים קטנים משום שהיא מנצלת באופן מירבי את המקום. כדי להחליט באילו מן השורות יהיו ארונות אחסון לגובה- במקרה זה שווה לשבור את האיזון על מנת למנוע תחושה של דוחק וגם ליצור מצב של חוסר איזון בשביל תחושת ההרמוניה.

[מתוך קטלוג מטבחים אבן קיסר]

פריסת מטבח בצורת ר'
זו פריסה שמוצמדת לפינה. ניצול של פינה מפנה מקום רב במרכז המטבח אותו ניתן לייעד לפינת אוכל. במקרה זה יותר הגיוני לשים כיור ומקרר באותו הקיר, ובקיר האנכי לו למקם את הכיריים. מכיוון שמדובר במטבח פינתי יש לנצל בחכמה את המרחב שנוצר בפינת החדר על ידי תכנון חכם של מידוף עמוק או פרזול מדיוק שמאפשר מנגנון של שליפה או סיבוב.

[מתוך קטלוג מטבחים אבן קיסר]

 

פריסה בצורת ח'

במקרה בו יש חלל גדול  פריסה זו תהייה אידאלית. בפריסה זו תוכלו להרוויח מקסימום של שטח עבודה ושטח איחסון. במידה שמדובר בחדר רחב יידים חשוב מאוד לשים לב למרחקים שנוצרים בין אזורי העבודה ולוודא שלא יהיו רבים, אחרת יווצר מצב בו יש להשקיע הרבה אנרגיה בהליכה הלוך ושוב בין האזורים.

מטבח בצורת ח     

מאת צוות יועצי אבן קיסר

 

קטגוריות: 

 

מודעת גוגל

.

אינדקס

 

חדש!
אינדקס הבניה בישראל עולה לאוויר בימים אלו בגרסת הרצה.
העסקים שירשמו לאינדקס בתקופת ההרצה, ימשיכו להתפרסם ללא עלות עם סיום הפיתוח.

 

כיצד אוסיף את העסק שלי לאינדקס העסקים?

1. ראשית, בצע הרשמה קצרה  ומהירה לאתר (או כניסה במידה ונרשמת בעבר).

2. לאחר מכן,  לחץ כאן ליצירת כרטיס עסק. 

3. לאחר שסיימת, ביכולתך לקדם את כרטיסך למקום בולט בדף הראשי. לפרטים נוספים לחץ כאן.