Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

עירעור לועדה ערר על "מסלול ירוק"

  • This topic is empty.
מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #28758
    -3796
    משתתף

    עירעור לועדה ערר על "מסלול ירוק"

    שכני קיבל בועדה המקומית אישור בניה במסלול הירוק לאחר שלכאורה אינו חורג. בבדיקה שעשיתי התברר כי הועדה או שגתה או הוטעתה וישנן חריגות (חלקן אפילו "חריגוה ניכרת").
    אולם נאמר לי כי מאחר והאישור נעשה במסלול הירוק אין לי "זכות עמידה" בועדה הערר.
    כך שבמידה וטענותי צודקות (והן צודקות!) אני נשאר חסר אונים בבחינת "נירצחתי וגם נורשתי"…
    אילו צעדים (אם בכלל) עומדים לצידי על מנת למנוע את הבניה החורגת אצל שכני ?

    #34187
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    עירעור על היתר בניה

    שלום, הכנסת מעודדת הקמת ממ"דים, והתקינה את תקנת "ה "מסלול הירוק" בו תזרז הוועדה בקשות להיתר אשר עיקרן- תוספת ממ"ד. במסגרת החקיקה הוסדר כי יהיה צורך בחתימה של 60% מהשכנים במקום 75% ע"פ חוק המקרקעין. ישנן וועדות אשר קובעות "מסלול ירוק" לנושאים אחרים, כגון- המסלול אותו עוברת תכנית במידה ואין בה חריגות או בקשות להקלות. שאלות: -האם מדובר בבית משותף? דו משפחתי? בודד? – האם מדובר בתוספת ממ"ד בלבד? – האם כבר ניתן היתר? -האם התחילה הבניה? – מה כלל ההיתר? -אילו חריגות מצאת?



    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #34186
    -3796
    משתתף

    Re: עירעור על היתר בניה

    תודה על הנכונות לענות. להלן התשובות: 1. מדובר בבית בודד בחצר פרטית. הבית כבר עתה משמש כבית אבות ולדעתי עכשיו הוא כבר בסדר גודל של 500 מ"ר ובכוונת הבעלים להכפילו לערך (כמובן שלמורת רוחם הגדולה של השכנים בנחלות הגובלות) 2. מדובר בתוספת של כמות נכבדה של חדרים ובניהם ממ"ד 3. הוועדה המקומית דנה בבקשה ואישרה אותה. טרם ניתן ההיתר לבניה. אגב, הועדה המקומית אישרה את התוכנית תחת מחאה כי מדיניות הראשות היא שלא לאפשר בניה נוספת של בתי אבות או הגדלתם – אך לא מצאו כיצד הם יכולים למנוע את הבניה) 4. הבניה לא החלה. בנתיים הגשנו ערר לועדת הערר המחוזית והבניה "תקועה". אולם העו"ד שמיצג את היזם טוען לכך שאין לנו "זכות עמידה" ולכן אל לה לועדה לדון בפניתנו כלל. 5. היתר כולל בניתו של אגף שלם השווה או אף עולה בגודלו לאגף הקיים. שני האגפים יהיו בבנין אחד מחובר. 6. הבניה לא החלה 7. החריגות הן בדרך חישוב המטרים הבנויים (למשל 62 מ"ר נחשבים כשטח שירות בשל היותם ממ"ד) וכן חישוב שטחי עליות הגג (שהמרווח עולה על 1.8מ') חריגות בגובה ועוד. בנוסף אני טוען כי אין לתת אישור בשל חריגות ניכרות בקו הבנן בחלקו של הבנין שכבר עומד) אודה לך על המשך התיחסות. שבוע טוב


    #34185
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    בית אבות: עירעור על היתר בניה

    שלום, לכאורה קשה להבין כיצד עברה תכנית לבית אבות ב"מסלול ירוק" לכאורה, כשהתב"ע לפי דברייך מדברת על איזור למגורים. יש לי הרגשה כי התקנון אינו חד משמעי ומאפשר גם הקמת מבני ציבור. במידה והתקנון מאפשר רק הקמת מבני מגורים, ויש להם היתר ל "שימוש חורג", יש לחדשו כל מספר שנים וניתן להתנגד בכל פעם בטענה של פגיעה באיכות החיים. במידה ומסיבה טכנית כלשהי תדחה וועדת הערר המחוזית את טענותיכם, ניתן לפנות לסעד דחוף מאת בית המשפט, ולהוציא צו מניעה להנפקת ההיתר עד לקיום הבירור בביהמ"ש, שם יאלצו כל הגורמים לתת הסברים משכנעים לגבי דיוקה של התכנית, שטחים חורגים, גבהים, שימושים חורגים וכד'. ניתן גם להציע הליך של גישור. במידה ובעלי הנכס לא יסכימו, בית המשפט לא יראה זאת בעין יפה.



    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #34184
    -3796
    משתתף

    Re: עירעור על היתר בניה

    הועדה "אולצה" להתיר את בניתו של בית האבות ללא אישור לשימוש חורג בהסתמך על טענת המבקשים כי סעיף 63א (מגורי חוסים) מתיחס לבית אבות כבית מגורים רגיל ללא צורך באישור מיוחד. אנו השכנים טוענים כי הכנסתו של בית האבות לשכונת מגורים יש לו השלכות בדומה לבניתו של מפעל . רכבי האספקה והשירותים כמות המטפלים והמבקרים גורמים לנו פגיעה ממשית ומהותית בחיי היום יום בשל רעשים בעיות חניה, ליכלוך וכו'.  זאת ועוד לחוסי בית האבות היציאה לרחוב וטובת "השתלבות בקהילה" בכלל אסורה. הם מנועים מלצאת מחצר בית האבות כך שכך כוונתו של הסעיף היפה והערכי הזה, כלל לא מתאימה במקרה הנדון.  הכוונה להגדיל את בית האבות הן תפגע באיכות חיינו והן תוריד את ערך נכסנו ואנו חשים חסרי אונים מול הפעילות ב"מסלול הירוק" .


    #34183
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    בית אבות: מגורי/ מעונות חוסים

    שלום, אכן, כפי שכתבת, סעיף 63א' בחוק התכנון והבניה קובע כי מגורי חוסים יכלו בהוראות לבניה למגורים. אך שימי לב לסייג המודגש: 63א. מעונות לחוסים (תיקון: תשנ"ה, תשס"ב) (א) יועדה בתכנית מיתאר או בתכנית מפורטת קרקע למטרת מגורים, יראו ייעוד כאמור כאילו הוא כולל גם היתר למגורי חוסים שמשרד העבודה והרווחה אישר להם לגור במעון או למגורי נכי נפש שמשרד הבריאות אישר להם לגור במסגרת מגורים עצמאית או מוגנת, ובלבד שבבנין מגורים מאוכלס לא יגורו יותר מששה חוסים; הגבלה זו לא תחול לגבי בנין מגורים שאינו מאוכלס; אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מסמכותה של ועדה מקומית לכלול בתכנית מיתאר או בתכנית מפורטת, קרקע שיועדה בתכניות כאמור למטרת מוסדות, מעונות או טיפול בנזקקים, בכל מספר שהוא.  צירוף כל יחידות הדיור למבנה אחד, הופך אותם בהגדרה ל "בניין אחד". האם בשטח יש מספר בניינים? כמה חוסים יש שם? מדוע הם זקוקים לכל כך הרבה שטח בנוי?  אגב, האם קיימת חניה מוסדרת למבקרים? החוק קובע במפורש תקני חניה למוסדות כאלה. אם המוסד אינו עומד בהם יש טעם לפגם. האם למוסד קיים רישיון עסק תקף?



    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #34182
    -3796
    משתתף

    Re: מגורי/ מעונות חוסים

    ארז, שוב תודה רבה לך על הסבלנות ועל הנכונות לענות על הסוגיות. לעניין מדובר בנחלה בת כ-2.4 דונם ועליה בניין אחד שמשמש מזה זמן רב כבית אבות בפיקוח כך שככל הניראה יש לו את הרישיונות להן נדרש.  היום לבנין יש כ- 500 מ"ר בנוי ועל פי הבקשה הם רוצים להכפיל את סה"כ השטח הבנוי הכל במבנה אחד בעל שני אגפים מחוברים בינם.בבית האבות כ-30 חוסים.  על פי הבקשה הם עומדים באחוזי הבניה המותרים אבל זה בתנאי שניתן לחשב את כל 62 המטרים שמיועדים לשמש כממ"ד כשטח שירות. אודה לך אם תוכל לתת לי תשובה חד משמעית על הסוגיה הזו, ואם תואיל אף לתמוך את תשובתך במקורות שאוכל להציגם כטיעונים משפטיים אודה לך שבעתיים. בנושא החניות הם מתכננים 12 חניות שזה ממש כמו לעג לרש, כי רק מספר העובדים שם מתקרב למספר הזה ולכולם רכבים. על זה יש להוסיף חניות לספקים ולאורחים הרבים מאוד שמגיעים לשם


    #34181
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    Re: מגורי/ מעונות חוסים- בית אבות

    ראשית, לעניין הממ"ס: לפי סעיף 236א' ל- תקנות ההתגוננות האזרחית, 1994, נראה כי בית אבות שייך לקטגוריה הכוללת פנימיות. בקטגוריה זו על שטח הממ"ס להיות 20% משטחם (ברוטו) של חדרי השינה, ןלא פחות מ- 10 מ"ר (נטו). לעניין כשירות ההיתר: אני קולט שמדובר בניצול ציני של החוק המאפשר התערות חוסים בקהילה. אם חוק התכנון והבניה קבע תנאי של  עד 6 חוסים במבנה אחד, הרי ברור שהתכוון המחוקק לשיכונם במבנה בעל אופי של "מגורים", דהיינו- בית פרטי.  והרי כאן קיים מבנה אחד, בן 500 מ"ר, אשר רוצים להופכו למבנה של 1000 מ"ר. מדובר להערכתי במבנה המשנה לחלוטין את מרקם החיים בשכונה, ואינו עומד בהגדרה של "מגורים" כי אם נכנס להגדרה של "מבנה ציבורי" לכל עניין ודבר, הרי ברור שמדובר כאן על עסק לשמו המגלגל כסף רב, ולו ספקים, עובדים רבים ותפוסת חניות גדולה.  גם באופן "יבש" אין המבנה עומד בהגדרת החוק משום שהוא משכן הרבה יותר מ-6 חוסים במבנה אחד. יש להצטייד בחוות דעת מקצועית של אדריכל/ מתכנן ערים ולעמוד על הנקודה הזו.



    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 8 תגובות – 1 עד 8 (מתוך 8 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן