Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

"סגירת" מרפסת עם גג נפתח וקירות נפתחים מבד שמשונית

  • This topic is empty.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #31624

    "סגירת" מרפסת עם גג נפתח וקירות נפתחים מבד שמשונית

    שלום , שמי אבי מתגורר בבאר שבע בקומה ראשונה בבניין משותף.
    יש לי מרפסת היוצאת מאחד מחדרי השינה בגודל של כ 13 מטר מרובע (מצ"ב שרטוט ותמונות עקב המגבלה להעלאות מספר תמונות צירפתי לינקים – מקווה שזה בסדר.)
    מצ"ב שרטוט
    4883203.JPG
    המרפסת שלי
    4949811.JPG
    תמונה נוספת של המרפסת שלי
    3654118.JPG
     
    ברצוני לבנות פרגולה למרפסת בצורה דומה לזו – 
    6702698.jpg
    7979816.jpg
    7877651.jpg
     
    הגג הוא בעצם נפתח ועשוי מפנלים מבודדים (אלומניום) כאשר הוא מתאסף למצב פתוח (שמים) הוא מתנקז לגודל של 1 מטר מתוך 4 מטר אורך הקיימים במרפסת.
    רציתי לדעת האם זה מספיק עבור חוק הפרגולות? 
     
    בנוסף , לאחר שתיבנה הפרגולה רציתי להוסיף ב"קירות" הפרגולה בד שמשונית כמו במרקיזה שנפתח כלפי מעלה
    האם כל הקונספט שאני מתכנן הוא מותר ללא צורך בהיתר? האם יש עניין של חיוב ארנונה נוסף שנדרש על החלק הזה?
    בנוסף האם יש מקום לטענה מצד השכנים על פגיעה בחזית הבניין או משהו בסגנון?
     
    תודה מראש , סליחה על הפוסט הארוך ועל השאלות המרובות. יישר כוח על הרעיון והעזרה שאתה נותן כאן בפורום.
    אשמח לתשובתך המקצועית
    אבי

    #39394
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    רפורמת הפרגולות

    שלום, רפורמת הפרגולות אכן מאפשרת פטור מהיתר לבניית פרגולה, אולם בתנאים המפורטים בחוק: מבנה מחומרים קלים, ללא קירות שתקרתו בנויה חלקית ומהווה משטח הצללה. הרווחים שבין החלקים האטומים בתקרה יחולקו באופן שווה ויהוו לפחות 40% מהתקרה = מצללה (כלומר- 60% פנויים מקורות -רואים שמיים). פטור מהיתר בניה לפרגולה ינתן בתנאים הבאים:  1. שטחה של המצללה לא יהיה יותר מ- 50 מ"ר או עד 1/4 (הגדול מבינהם)משטח הקרקע/ הגג עליה היא בנויה. 2. המצללה תוקם רק על גבי הקרקע או על גג המבנה, אלא אם כן, נקבע אחרת בהיתר, בהנחיות המרחביות או בתכנית המתאר (ניתן לבדוק זאת בשעות קבלת קהל בוועדה המקומית לתכנון ובניה).  3. יש להודיע לרשות הרישוי על הקמת המצללה בתוך 45 ימים ממועד ביצוע העבודה. יש לצרף אל ההודעה אישור מהנדס קונסטרוקציה על עיגון המצללה ויציבותה. _________ שים לב לסעיף 2- בדוק אותו מול הוועדה המקומית. יש סיכוי שבשל השינוי בחזית הועדה תבקש ממך להוציא היתר ולהחתים את השכנים. דבר נוסף: מנסיוני, בלי קשר לאיך שאתה בונה ומאיזה חומר, במידה והשימוש בפועל יהיה מגורים, הועדה יכולה להוציא לך דו"ח. המבחן בבית משפט הנו מבחן השימוש בפועל- וכאן עדותו של הפקח מכריעה.  


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #39393

    היי ארז,

    היי ארז, תודה רבה על התשובה, השימוש הוא כלל לא מגורים, הרעיון הוא להשמיש את המרפסת הגדולה הזו כמקום בטוח עבור הילדים בלי לאבד את היכולת להקים סוכה שם בחג הסוכות , אני רוצה לבצע את הכל בצורה חוקית וגם לשלם ארנונה במידה וצריך ואפילו להוציא היתר במידה ונדרש, אבל אני הולך לאיבוד עם כל החוקים והמקרה הספציפי שלי. אני אפילו לא יודע האם אני צריך לפנות לאדריכל כי ייתכן ואני לא צריך כלל היתר או תכנון. אשמח לעזרה נוספת לגבי השאלות הבאות שלי, 1. לגבי כל הענין של הרווחים האטומים, במצללה שאני מתכנן להקים (התמונות שצירפתי בפוסט הראשון), הכל בעצם מודולרי ואין מרווחים קבועים,כמו כן אני יכול להגיע למצב של 75% שמים ו עד 100% סגירה – אבל היא לא קבועה! אני תמיד יכול ליצור מרווח קבוע ברגע. האם זה סוג של "עקיפה חוקית" ? מה דין הפרגולות הנפתחות? 2. מצאתי את ההנחיות המרחביות של הוועדה המקומית – התוספת שלהם לעניין המצללה שרלוונטית למקרה שלי הם: א. בבניה רוויה במרפסות גג ודירות גן תותר פרגולה ע"פ התקנות רק לאחר שמרבית הדיירים סיכמו ביניהם פרט   אחיד והציגו זאת למחלקת רישוי בניה. חומרי הפרגולה יהיו אלומיניום )ניתן עם שלבים נפתחים ( או עץ , בגוון המבנה ובתנאי שכל הפרגולות אחידות. אני כנראה הדייר היחידי בפרוייקט שמתעסק בהקמת המצללה מאחר ורובם ככולם השתמשו בסגירות דופן מבד במרפסות, האם אני צריך בכל זאת להשיג אישור כלשהוא מהדיירים? אם כן אני מניח שמדובר על 75%. בד"כ מחתימים את דיירי הבניין בו אני מתגורר או את כל הקונספט? (יש 4 בניינים בפרוייקט). ב. לא תאושר פרגולה משופעת.  האם מנסיונך מקפידים בדבר? מדובר על שיפוע מינימלי של כ 10-15%. האם המהנדס החותם על עיגון המצללה ויציבותה אמור לדווח ולהתייחס לעניין השיפוע? 3. מצללה היא מבנה ללא קירות , אבל האם סגירות דופן באמצעות בד שניתן להרים ולהוריד כמסך הן חוקיות? הן נחשבות קיר לעניין הזה? לא ראיתי שום התייחסות לזה בחוקי הכלליים וגם בחוקי הוודעה המקומית.   שוב תודה רבה על התשובות והמענה המקצועי שאתה נותן כאן לכלל הפורום מקווה שלא הגזמתי עם השאלות, אבי


    #39392
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    רפורמת הפרגולות

    1. לגבי כל הענין של הרווחים האטומים, במצללה שאני מתכנן להקים (התמונות שצירפתי בפוסט הראשון), הכל בעצם מודולרי ואין מרווחים קבועים,כמו כן אני יכול להגיע למצב של 75% שמים ו עד 100% סגירה – אבל היא לא קבועה! אני תמיד יכול ליצור מרווח קבוע ברגע. האם זה סוג של "עקיפה חוקית" ? מה דין הפרגולות הנפתחות? אין דין, זה משהו חדש. העיקרון: ברגע שיש אפשרות מעשית לסגירה הרמטית- הועדה כנראה לא תראה בזה כ"פרגולה". 2. מצאתי את ההנחיות המרחביות של הוועדה המקומית – התוספת שלהם לעניין המצללה שרלוונטית למקרה שלי הם: א. בבניה רוויה במרפסות גג ודירות גן תותר פרגולה ע"פ התקנות רק לאחר שמרבית הדיירים סיכמו ביניהם פרט   אחיד והציגו זאת למחלקת רישוי בניה. חומרי הפרגולה יהיו אלומיניום )ניתן עם שלבים נפתחים ( או עץ , בגוון המבנה ובתנאי שכל הפרגולות אחידות. אני כנראה הדייר היחידי בפרוייקט שמתעסק בהקמת המצללה מאחר ורובם ככולם השתמשו בסגירות דופן מבד במרפסות, האם אני צריך בכל זאת להשיג אישור כלשהוא מהדיירים? אם כן אני מניח שמדובר על 75%. בד"כ מחתימים את דיירי הבניין בו אני מתגורר או את כל הקונספט? (יש 4 בניינים בפרוייקט). מחתימים את כל הבניינים שנמצאים ע"ג אותה חלקה. אם לא תגיע ל-75% תבקש להפעיל את תקנה 2 שאומרת שהועדה מחוייבת לשלוח מכתב רשום לכל מי שלא חתם ולבקש ממנו להתנגד בכתב, או שנחשב כאילו חתם. ב. לא תאושר פרגולה משופעת.  האם מנסיונך מקפידים בדבר? מדובר על שיפוע מינימלי של כ 10-15%. האם המהנדס החותם על עיגון המצללה ויציבותה אמור לדווח ולהתייחס לעניין השיפוע? יהיה שרטוט, ובשרטוט יראו את השיפוע. קשה לדעת אם יקפידו- אני מניח שכן כי שיפוע מרמז על קירוי עתידי. 3. מצללה היא מבנה ללא קירות , אבל האם סגירות דופן באמצעות בד שניתן להרים ולהוריד כמסך הן חוקיות? הן נחשבות קיר לעניין הזה? לא ראיתי שום התייחסות לזה בחוקי הכלליים וגם בחוקי הוודעה המקומית. המבחן הוא לא בחומר, אלא בסגירה עצמה. "קיר" יכול להיות, ע"פ תקדימים משפטיים, גם בד של אוהל.  


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן