Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

הנגשת מקוה גברים

  • This topic is empty.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #31678

    הנגשת מקוה גברים

    שלום רב,
    כחלק מהנגשת בית כנסת ובית מדרש, כולל קומת מרתף האמורה לשמש מקוה טהרה לגברים,
    א. האם ישנה חובת הנגשת מקוה לגברים, כשבבסיס התקנות להנגשה משנת 2011 (מצ"ב), נראה כי המדובר הוא על מקוה נשים בלבד בשל החובה ההלכתית ואילו מקוה טהרה לגברים (שאינו חובה הלכתית ונתון לבחירת האדם הטובל) כידוע, וממילא ניתן להסיק כי אין חובה חוקית להנגישו?
    ב. בהנחה שישנה חובת הנגשה, האם כאשר בעירנו המונה מתחת ל-100,000 אנשים, ישנם שלושה מקוואות מונגשים, עובדה זו פוטרת מהנגשת המקוה המדובר ע"פ החוק והנחיות ההנגשה הקיימות כיום? (ההנגשה מצריכה מאיתנו לשנות את מכלול התכנון הקיים כבר, ואושר, וכמו כן מצריכה מאיתנו לבצע הליך של הגדלת זכויות הבניה בשטח שהוקצה לנו, ולכן השאלות הנ"ל הן קריטיות ולא חלילה מזלזול בציבור בעלי המוגבלות ח"ו).
    תודה רבה, אסף.

    #39490
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    הנגשת מבני ציבור

    שלום, א. חובת ההנגשה אינה תלויה בחובתו ההלכתית של האדם להגיע למקום הנותן שירות ציבורי, אלא ביכולתו לעשות זאת אם בחר בכך ע"פ טעמיו. אני בטוח שזו התשובה שתקבל מכל מורשה נגישות ומהועדות לתכנון ובניה. ב. אין פטור כזה. כל מבנה עומד בפני עצמו. מחרתיים חו"ח יסגרו את המקוואות האחרים ואז הציבור ישאר ללא מקווה מונגש. ראה מידע נוסף בתקנות נגישות נכים


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #39489

    תודה רבה על התגובה

    שלום, בתשובתך לכאורה התעלמת מהקובץ אותו צירפתי (תקנות שיויון זכויות לאנשים עם מוגבלות – תשע"ב – 2011). קובץ התקנות הנ"ל הינו היחיד הכולל בתוכו התיחסות משפטית , מטעם הנציבות לשיויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, להנגשת מקוה. שם בעמ' 58-59 (בתקנות הנגישות, התוספת הראשונה בטבלת הבדיקה והביצוע, בטור ג' שלצד סעיף 34), לכאורה מפורטת כמות המקואות החייבים בהנגשה באותו מקום (מושב/יישוב/עיר וכו'), לפי מספר התושבים המתגוררים בו. בנוסף, שאלתי בנוגע למינו של המבקש לטבול היתה בעקבות נוסח החוק המצ"ב (עמ' 59 – סעיף 2 – "לפי דרישת אישה עם מוגבלות שפנתה וכו'", סעיף ד' – "פריסה כאמור תבטיח שאישה עם מוגבלות לא תסע וכו'") . האמנם שכל נוסח החוק המורף מדובר על הנגשת מבנה קיים, אך לא ראיתי התיחסות חוקית אחרת למבנה חדש, גם בקישור אותו צירפת, וע"כ לאור הפרטים המשפטיים הנ"ל – שאלתי בעינה עומדת – האם כאשר ישנם מקוואות מונגשים בעירנו (שלושה במספר) עדין ישנה חובה משפטית, להנגיש גם את המקוה שלנו הנמצא בשלבי תכנון, או שמא אין חובה משפטית שכזו? תודה רבה – אסף. קישור לאתר מרכז המידע לנגישות מטעם משרד המשפטים המדבר בעניין – #8230;


    #39488
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    הנגשת מקווה

    אכן, הסליחה עימך. משכך, עושה רושם שהדבר יכול להיות נתון לפרשנות משפטית, וליועצים שונים יהיו דעות שונות. אני מציע לפנות בשאלה ליועמ"ש של הועדה המקומית. תשובתו תהיה הבסיס להתדיינות משפטית מול היועץ המשפטי שלך.


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן