מבנים ניידים כמבני קבע- פתרון אלטרנטיבי
מבוא
כמה קטנה המדינה שלנו וכמה צפופה…. אזור גוש דן לא נקרא כך סתם, בניינים על בניינים, קומות על קומות, קילומטרים שלמים שהופכים לגוש אחד של בנייה רוויה. לעומתו, אזור הצפון ואזור הדרום, הם כבר סיפור אחר לגמרי. שם ניתן למצוא שטחים בשפע ובעלות יחסית נמוכה. בעלי קרקעות לבניה פרטית, או כאלה שרוצים להרחיב את ביתם מחפשים פתרונות דיור אלטרנטיבי, יעילים, זולים ונוחים. כאן נכנסים לתמונה המבנים היבילים.
עד לא מזמן ניתן היה למצוא מגרשים של חצי דונם עד דונם חינם לגמרי ברמת הגולן, למעט עלות פיתוח של כ-200,000 ₪ בלבד. המגורים בפריפריה קורצים למשפחות רבות שמחפשות פתרונות לחלום של בית קרקע עם גינה, חיי קהילה וחינוך איכותי לילדים. עם זאת, הבניה הרגילה אשר מגיעה לכ- 6,000 ש"ח למ"ר ויותר- אינה מאפשרת את הגשמת החלום למי שהמליונים אינם בכיסו.
מי שמחפש לקצר ולהוזיל אפילו יותר את התהליך ימצא זאת ע"י שימוש במבנים ניידים. הצבתם של מבנים אלו חוסכת את תהליך הבנייה, את החיפוש, ההעסקה והתשלום לבעלי מקצוע. באופן כזה, פרק הזמן עד למעבר לבית החדש יכול להתקצר משמעותית.
המבנה הנייד יכול לשמש או כתוספת בניה למבנה הקיים (ואז אין צורך בממ"ד כל עוד לא מרחיבים ביותר מ-12 מ"ר) או כמבנה חדש על קרקע פנויה, ואז צריך כמובן להצמיד לו ממ"ד. תהליך הרישוי הוא דומה לרישוי מבנה רגיל, והוועדות המקומיות מאפשרות בניה קלה כל עוד היא עומדת בסטנדרטים של בידוד ואש, וכן גימור חיצוני סביר.
למבנה הנייד לא מעט שימושים- כתוספת בניה, כמבנה עיקרי, או כמבנה קטן בנפרד מהמבנה העיקרי. עבור עצמאיים ועסקים מבנים ניידים הם פתרון מצוין כשעולה הצורך לבניית משרד, בית אריזה או מגורים לפועלים תאילנדים. החיפוש אחר מבנים ניידים למכירה בצפון או בדרום עולה ועולה עם השנים וזאת בעיקר בשל הזמינות והטרנד המגמתי הפושט על הארץ כולה. בנוסף, יוקר המחיה גורם לרבים לבחור בסוג זה של בתים על מנת לחסוך בהוצאות.
היום ניתן למצוא מגוון לא קטן של מבנים ניידים חדשים או משומשים. האיכויות והגדלים משתנים וכמובן טווח העלויות. ניתן למצוא מבנים ניידים בגודל של 145*145 מטר, בעלות של פחות מ-10,000 ₪. כמובן שהעלויות עולות ככל שהמבנה גדל. עלות מבנה גדול יותר, בסדר גודל של כ 700*300, בעל חלוקה פנימית של חדרים נע סביב ה 35,000 ש"ח כך או כך מדובר בעלויות שנמוכות בעשרות ואפילו מאות אחוזים מהבנייה הקונבנציונלית.
כאמור, ניתן למצוא מבנים ניידים כמעט בכל גודל, חלוקה פנימית של חדרים, חלונות, דלתות ופתחי אוורור. לחילופין ניתן להזמין בדיוק ע"פ הגודל הדרוש לכם. ישנם מבנים בעל חלל אחד או כאלו עם חלוקה של שניים או שלושה חדרים ותוספות מובנות כמו שירותים, מקלחת ומטבחון. גובה המבנים הניידים לרוב סטנדרטי ועומד על כ-2.5 מטר גובה חיצוני.
מבנים ניידים, מחופים פח מגולוון מבפנים ומבחוץ. הקירות עשויים פוליסטירן שמעניק בידוד, כך ששימוש במזגן פשוט ישמור על בקרת אקלים של חום או קור. ניתן כמובן לחפות את המבנה מבחוץ בעץ או טיח, מבפנים בגבס וניתן גם להתקין גג דקורטיבי (אע"פ שהגג הקיים אטום). מבנים ניידים מגיעים כמובן עם כל החיבורים הדרושים לחשמל, מים וביוב.
אז נכון, החלום לבנות בית גדול לפעמים נראה רחוק מאיתנו, אבל זה לא אומר שהחלום חייב להתפוגג, הוא פשוט משנה צורה ועד שתחסכו מספיק לבניית בית חלומותיכם, תוכלו להעביר שנים רבות בבית נעים ונוח שמספק את איכות החיים הדרושה.
נכתב ע"י מומחי ארבל שטראוס בע"מ
יצרני מבנים ניידים
מדריכים נוספים
-
בתים חכמים ומעוצבים: איך לשלב נוחות וטכנולוגיה
-
חתימת והסכמת שכנים להיתר בניה- המדריך המלא
אני מקבל המון פניות בפורום אדריכלות באתר, של בעלי דירות בבית משותף שמבקשים לקבל היתר בניה, אבל נתקלים בבקשה שהיא לפעמים "בלתי עבירה" של החתמת 75% מהדיירים בבניין. בשל סכסוך זה או אחר, השכנים מסרבים לחתום. ניתן לעשות משהו בעניין? בהחלט!
-
כל מה שרצית לדעת על חלונות
איך מתאימים את החלון לאופי המבנה? מהם סוגי הפרופילים השונים? מה ייחודו של הפרופיל הבלגי? מהם סוגי הזיגוג השונים? ומהי רשימת פתחים?
-
עצות לחיסכון בבניה- תובנות של מפקח בניה
איך מוזילים את עלויות הבניה? לשאלה זו עונה מפקח בניה מקצועי, עם תובנות שמגיעות הישר מהשטח. למדו כיצד מוזילים מעקות, חלונות, ריצוף, וקבלו עצה מועילה לגבי בניית מרתף.