Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

צביעת חדר האמבטיה- שיטות ודגשים

מבוא

בניגוד לשאר חדרי הבית, חדר האמבטיה חשוף לתנאים קשים יותר עקב אוורור מוגבל וחשיפה גבוהה ללחות ומים. שני התנאים הללו מהווים סביבה מושלמת לגידולן של בקטריות. לכן, אם עבודת הצבע לא בוצעה בדרך הנכונה, קירות החדר יהיו חשופים לקילופים וסדקים שייוצרו בתוך זמן קצר.

עובדה זו יכולה לגרום לתסכול מאחר ולא תמיד אנו מבינים מדוע לאחר שהשקענו מאמץ רב בצביעת חדר האמבט, נוצרו לפתע אותן בקטריות וקילופים מעצבנים. לאחר שנתקלתי בשאלות רבות בנושא זה, החלטתי להרים את הכפפה ולתרום מניסיוני תוך ניצול במה זו (ותודה לעורכי האתר).

זכרו שמדריך זה מתייחס לצביעה בצורה מקצועית – מה שאומר שיתכן והעבודה תהיה קשה וארוכה יותר אבל התוצאות יהיו מצוינות וחשוב יותר – יחזיקו מעמד לאורך שנים. כמו כן, הדרך אותה אני עומד לפרט בפניכם פותחה על ידי במשך שנים ולכן לא תמיד יועצי הצבע ידעו על מה אתם מדברים. אל דאגה. תדבקו בשיטה שאפרט והתוצאות הטובות מובטחות.

הכנת הקירות

מתחילים בחלק הפחות נעים אבל אני מבטיח שזה ילך וישתפר. חלק זה הכרחי להבטחת תוצאות טובות.

ראשית יש להבטיח שהצבע "ייתפס" בצורה מושלמת על הקיר ולכן צריך להכין את משטח העבודה. גרדו צבע רופף – הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות שפכטל ונייר שיוף.

צביעת אמבטיהבדקו באיזה חומר הקיר צבוע – הבדיקה פשוטה. קחו מטלית לחה ונגבו את הקיר והתקרה. אם במטלית הלחה נמצא צבע – סימן שחדר האמבטיה צבוע בסיד. אם לא, ככל הנראה הקיר צבוע בצבע אקרילי (או שמן- פחות סביר) ולכן יש צורך להסיר את הצבע על ידי גירודו באמצעות שפכטל (מסירים את השכבה החיצונית ואין צורך לגרד עד הטיח).

[מקור תמונה- ויקימדיה ע"י Adrian Pingstone]

הסרת שאריות אבק – הסירו שאריות אבק באמצעות מטלית או מטאטא נקי.

ניקוי בקטריות – קחו מטלית עם אקונומיקה ונקו את הבקטריות. אין צורך להתאמץ יתר על המידה. ניתן למרוח את האקונומיקה ולתת לה לעבוד במשך מספר דקות לפני הניגוב הסופי.

תיקונים – תיקון סדקים, חורים והחלקת הקירות במקומות בהם גירדתם את הצבע. השתמשו בחומרי מילוי חזקים כדוגמת "קלאסימו" או דומיו. אני ממליץ להימנע משימוש בשפכטל אמריקאי רגיל – הוא פחות מתאים לתנאי האמבטיה.

החלקת התיקונים – על מנת ליצור קירות אחידים, יש לשייף קלות את התיקונים באופן כזה שלאחר הצביעה לא יראו גבשושיות או קווים.

צביעת חדר האמבטיה

מה נוהגים להגיד יועצי הצבע?

הדרך המקובלת כיום לצבוע חדר אמבטיה היא באמצעות יישום שכבת צבע מקשר (כגון בונדרול) ולאחר מכן שימוש בצבע" סופרקריל אקרינול" לטעמי ומניסיוני, שיטה זו לא תמיד יעילה – בטח כאשר האוורור לא גבוה במיוחד.

אפרט כאן את שיטתי:

שלב ראשון – לפני צביעת הקירות והתקרה, יש להבטיח שלא ייוצרו פטריות ובקטריות בעתיד. לכן, אני ממליץ להשתמש בחומר אנטי בקטריאלי מסוג "תמיסת פונגיצ‘ק" של טמבור, אותה ניתן להשיג בחנויות חומרי הבנייה. את התמיסה מוהלים במים.

שלב שני – לאחר ייבוש התמיסה, צבעו את הקירות והתקרה בפוליסיד או סיד איכותי אחר. לצבעי הסיד יתרון ברור על פני הצבע האקרילי – הם נושמים. למרות החידושים האחרונים בתחום צבעי הקירות, עדיין לא מצאתי צבע אקרילי שיכול להתמודד עם לחות בהצלחה לאורך זמן. יש לצבוע בשתי שכבות לפחות.

עבודה שיטתית לפי התוכנית שהצגתי, תניב לכם תוצאות מעולות ששוות כל רגע מהעבודה הקשה שהשקעתם.

לסיכום,

חדר האמבטיה הוא אולי החלק המורכב יותר בצביעת הדירה. על מנת להגיע לתוצאות טובות וחשוב מכך – ארוכות טווח, יש לעבוד בצורה שיטתית ללא קיצורי דרכים. אני בטוח שאם תעבדו לפי מדריך זה תוכלו ליהנות מחדר אמבטיה צבוע ונקי מפטריות עובש וקילופים לאורך שנים.

מאת יוסי סילבס

יועץ צביעה, צבעי מקצועי ובעל חברת "סילבס צבעים"

מדריכים נוספים

דילוג לתוכן