Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קומת מעטפת

  • הנושא הזה ריק.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #28648
    -3839
    משתתף

    קומת מעטפת

    שלום רב.
    אני אדריכלית.
    פנו אליי לקוחות המבקשים לעבור תהליך של לגליזציה.
    הלקוחות רכשו בית דו משפחתי לפני מספר שנים טובות, צמוד קרקע, עם קומת מעטפת. האיוש של קומת המעטפת מומש רק לאחר מספר שנים וכעת הם עומדים לפני מכירת הבית.
    השמאי של הבית הפנה אותם לעבור תהליך של לגליזציה.
    שאלתי הראשונה- מדוע/הואם אכן עלהם לעבור את הפרוצדורה מחדש- אם כלפי חוץ הבית היה מושלם ופתיחת קומת המעטפת היא כביכול- פנימית?
    האם ידוע לכם דרך לקצר את התהליך של העברת הבעלות ורכישת הבית על ידי הקונה?
    הקונים מבקשים לקבל משכנתא אולם הבית רשום כבית של 3 חדרים ולא 5?
    אשמח ואודה על תשובותכם.

    #33912
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    היתר לקומת מעטפת

    שלום, יש לעיין בהיתר הבניה המקורי. במידה ושטחי המעטפת נכללים במניין השטחים (ואני לא רואה סיבה מדוע שלא), הרי המבנה כשר. במידה ולא, יש לערוך היתר בניה לאישור מצב קיים (קחי בחשבון התאמת ממ"ד+ח' סטאטיים). אם נדע את העובדה הזו, נוכל להתקדם.



    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #33911
    -3839
    משתתף

    Re: היתר לקומת מעטפת

    ארז, תודה רבה. בהיתר שבידי המעטפת לא נכללת בחישוב השטחים . מצד שני כן יש איזכורים בחזית (חלון עתידי מקווקו) ובחזיתות. האם ידוע לך, מה ניתן לעשות בנוגע לקידום המשכנתא? הקונים על סף פיצוץ העיסקה משום שבדו"ח השמאי מופיע נכס של 3 חדרים ולא 5, עד לשינוי ההיתר. (מדובר בחוזה מנהל- אולי ניתן לפנות אליהם?)


    #33910
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    חריגות בניה בעת מכירת נדל"ן

    אנסה לעזור: יש לבצע טרם המכירה היתר בניה חדש, הכולל את פריסת הקומות, שינויים בחזיתות וחישוב שטחים, ואז הכל מסתדר. במידה ולא- אם מנסים למכור את הבית "as is", הרי בפועל, ע"מ להעביר את הזכויות יש לזכות בחתימות: 1. מנהל מקרקעי ישראל- גם אם לא ישלחו פקח לשטח, השיטה שלהם היא להחתים בכל עסקה את הקונה על התחייבות כלפי המנהל לסדר בעתיד כל חריגה שכבר קיימת. לא הרבה קונים ששים ביודעין להכנס לזה כשהם יודעים מראש שיש חריגה (יש לברר אם מניין השטחים החדש יחייב "דמי הסכמה" למנהל). 2. הרשות המקומית/ ועדה מקומית לתכנון ובניה- שולחת פקח טרם החתימה על הסכמתם למכירה (או אמורה לשלוח). אם הפקח עולה על העניין- הרשות פשוט לא תחתום. הנושא מוכר והרבה עסקאות נדל"ן "מתפוצצות" בשל כך. לגבי נושא קידום המשכנתא- כל שמאי שיוזמן יציין בדו"ח השמאות כי מדובר בפועל בנכס בן 5 חדרים, שמתוכם שניים ללא היתר. עדיין, גם ללא היתר, למעטפת ולמה שכבר נעשה יש שווי שוק- והוא אמור לציין אותו. לכן, כינויו של הנכס כבן 3 חדרים בלבד הוא רק לצורך הדיוק החוקי, לא לצורך שווי. במידה והפינוי אינו מיידי, הדרך הנכונה היא לחתום על הסכם בו מתחייבים הבעלים לארגן את ההיתר על חשבונם. תינתן מקדמה, והעברת הזכויות והתשלום המלא יתבצעו רק עם השלמת ההיתר.



    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן