Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שכן מסרב שנבנה על גגו

  • הנושא הזה ריק.
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #29960
    -3302
    משתתף

    שכן מסרב שנבנה על גגו

    שלום, קנינו דירה בקומה 2 מתוך 2 עם 3 כניסות. השכן שמתחתנו הרחיב את ביתו בזמנו, ונוצרה מרפסת קטנה צמוד לחדר אחד בביתנו, אנו רצינו לשבור את החלון בחדר ולעשות דלת, וכמובן מעקה (ללא גג) ובכך תהיה לנו מרפסת. השכן מלמטה סירב.  הבן שלו שטען שהוא בעל הבית אמר שיסתדר איתנו, ונעלם, לא קיבלנו את מס' הטלפון שלו בסרובה של אימו, ועשינו מעקה כי היינו לקראת סוף השיפוץ, ועכשיו הבן טוען שיתבע אותנו, והוא בכלל לא רוצה כסף. האם יש לו עילה. מה אפשר לעשות כשהוא מסרב?

    #36386
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    Re: שכן מסרב לבניה

    שלום, ראוי היה לבצע את העניין בתהליך מסודר: פריצת דלת ושימוש בגג כמרפסת מחייבים היתר בניה כחוק. בתוך התהליך יכול היה השכן להגיש התנגדות אשר בוודאי היתה נדחית ע"י הוועדה המקומית, היות ומדובר בשטח שאמור להיות זמין בכל שלב לבניה עבורכם, ממש כפי שהיה לשכן בזמנו. הדבר ברור, בייחוד כשאתם מציעים תשלום. התשלום היה אמור להתבצע עי"י זימון שמאי להערכת שווי הרצפה עליה אתם מכינים את המרפסת. מכיוון שכנראה לא פעלתם כך, עליכם לפעול כך כעת ולבקש אישור על בניה בדיעבד. הדבר ימנע ממנו לפנות לפקחי הבניה ויוציא את העוקץ במידה ויפנה לבית המשפט. לגבי תביעה אזרחית- אינני עו"ד וראוי להתייעץ עם אחד. אני יכול לומר שלעניות דעתי העובדה שבניתם ללא היתר לא תפעל לטובתכם ולכן כדאי לתקן זאת בהקדם. עם זאת, גם ללא היתר, לא נראה לי שיקבע לשכן פיצוי במידה שאתם מראים לשופט תכתובת בה אתם מציעים לשכן פיצוי ע"י קביעת שמאי מוסכם. על כן נראה לי שלא תהיה לו עליה.  לכן: א.  כדאי לייצר תכתובת רשומה (כדאי להתייעץ עם עו"ד, ראו פורום מקרקעין באתר זה). ב. לפנות ולבקש היתר ע"מ למנוע בעיות במקרה שהוא יפנה לפקחי הבניה. 


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #36385
    ranhefetz
    משתתף

    Re: שכן מסרב שנבנה על גגו

    בנושא זה יש מספר אפשרויות ולא מן הנמנע שכן תהא עילה נגדכם בגין הבניה. באופן כללי כאשר הגג הוא משותף הוא שייך לכולם ולכן יש לבצע הסדרה של הנושא, אם לא כן הבניה היא על גבי שטח משותף. מצב זה יכול שיהיה קיים גם בדו משפחתי ומדובר במצב רישומי. עם זאת ישנו סעיף בחוק המקרקעין אשר מדבר על מצב בו שכן אחד ביצע בניה מסוימת אזי לא ימנע משכנו לבצע את בניה דומה. ייתכן גם מצב של צורך בפירוק שיתוף. לא סוף העולם אבל הדבר דורש בדיקה והתייעצות


מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן