רישום בית משותף לדו משפחתי – פיצול תשתיות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » רישום בית משותף לדו משפחתי – פיצול תשתיות
-
רישום בית משותף לדו משפחתי – פיצול תשתיות
שלום,
אנו עומדים בפני רישום בית משותף לבית דו משפחתי בהוד השרון.
שאלתי היא מה נהוג לפצל מבין התשתיות שעד כה היו משותפות? (מסתור פחי אשפה, פילר חשמל, ארון תקשורת, ברזי מים ראשיים [מהברז הראשי יוצא ברז ראשי לכל חלקה], וכו')? כרגע ארון התקשורת נמצא בשטחנו, בעוד כל השאר נמצאים בשטח החלקה השניה. האם בעת הרישום נהוג ו/או ניתן/צריך ליצור מסתור אשפה חדש בחלקה שלנו? מה לגבי העברת ברז המים שלנו לשטחנו? פילר חשמל בכלל ניתן לפצל? האם אנחנו מחויבים לעשות זאת או שניתן להשאיר את המצב כפי שהוא כשהכל בשטח השכנים?
כמו כן, במידה ויש תשתיות שאי אפשר לפצל/להעביר אותן (או מחליטים שלא לפצל/להעביר) והן נשארות בחלקה של אחד הצדדים, האם נהוג לפצות את בעלי השטח על כך? (דמי שימוש שנתיים, תשלום עבור מחצית שווי השטח ש"הופקע" לטובת הבית המשותף, משהו אחר?)
יודגש כי אנחנו נמצאים בחלקה פנימית ושכנינו הם בעלי החלקה הגובלת ברחוב.
תודה!
רישום בית משותף לדו משפחתי
שלום, מה נהוג לפצל מבין התשתיות שעד כה היו משותפות? (מסתור פחי אשפה, פילר חשמל, ארון תקשורת, ברזי מים ראשיים [מהברז הראשי יוצא ברז ראשי לכל חלקה], וכו') ראשית, בשלב הזה אין צורך לפצל בפועל את התשתיות, אלא רק לקבוע בתקנון שבאם ישודרגו התשיות אז הן יפוצלו. את האלמנטים הבאים נהוג לשים בפילר גדול שאמור להיות בדיוק בגבול החלקות, באופן שווה: מסתור פחי אשפה (משותף), פילר חשמל לכל יחידה, ארון תקשורת (אפשר משותף), שעון מים לכל יחידה. יש לוודא שהביוב לא זורם מחלקה אחת לשניה. ואם כן, אז שבעת שדרוג זה יפוצל. כמו כן, במידה ויש תשתיות שאי אפשר לפצל/להעביר אותן (או מחליטים שלא לפצל/להעביר) והן נשארות בחלקה של אחד הצדדים, האם נהוג לפצות את בעלי השטח על כך? (דמי שימוש שנתיים, תשלום עבור מחצית שווי השטח ש"הופקע" לטובת הבית המשותף, משהו אחר?)- לא נהוג כך. פשוט קובעים שבעת שדרוג התשתיות יועברו למקומן הראוי.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » רישום בית משותף לדו משפחתי – פיצול תשתיות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.