אבנים משתלבות- מתאימות לטאבון?
דף הבית » דיונים » פורום ליקויי בניה, בעיות ושיטות איטום » אבנים משתלבות- מתאימות לטאבון?
-
אבנים משתלבות- מתאימות לטאבון?
האם יש סכנה בחשיפה של אבנים משתלבות לחום גבוה ( למשל בניית טאבון ממשתלבות ) מבחינה בראותית והאם יש סכנה להתפוצצות האבנים….. אשמח לשמוע ממי שמבין
תודה, דרור
בניית טאבון- לבני שמוט
שלום, ראשית, סליחה על האיחור במתן התגובה, ההודעה "ברחה" איכשהו מעיני. מקווה שהתגובה שלי תעזור בכל זאת להבנת אופן בניית קמינים/ טאבונים. מהו הסלע המתאים לבניית טאבון? אם נביט אחורה, נראה כי התרבות העתיקה השתמשה לצורך כך בסלעים "קשים". סלעים אלה נקראים סלעים "נארים". הסלע הנארי עמיד יותר בפני בלייה (ארוזיה). שכבת הסלע הנארית נוצר מעל לסלע קרטון, בעקבות עלייה של מלחים מומסים. המים אשר מתנדפים, משאירים מינרלים המצטברים לשכבת סלע קשה. כיום משתמשים בלבני שמוט. אלה לבנים קלות במיוחד העמידות בטמפ' גבוהות ומתאימות במיוחד לבניית קמינים וטאבונים. ישנם ספקים רבים, המציעים גם תחליפים (ראה גוגל "אבני שמוט"). לגבי "אבנים משתלבות" מסיליקט. יש בהן מרכיב גבוה של חרס והן "אפויות" בחום גבוה, אשר מעניק להן תכונות מתאימות לכאורה. אילו היית בדואי לבטח היית מסתפק בהן או גם באדמת חרס שהתקשתה בשמש. לגבי פיצוצים והשתחררות חומרים רעילים: קשה לי להאמין, אבל זו שאלה שצריך להפנות למעבדה. לא הייתי מהמר, הייתי רוכש כמה אבני שמוט. אגב, יש להדביק את הלבנים בעזרת מלט מיוחדהמכיל צמנט העמיד בפני חום.
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום ליקויי בניה, בעיות ושיטות איטום » אבנים משתלבות- מתאימות לטאבון?
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.