בניית מרפסת זיזית
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » בניית מרפסת זיזית
-
בניית מרפסת זיזית
הדיירים בבניין המגורים שלי רוצים להוסיף מרפסת שמש זיזית לבניין הקיים. כיצד זה מתבצע? מה מחדירים לתוך הסלון הקיים על מנת לתמוך במרפסת? האם החדרת הזיזים או מה שזה לא יהיה פוגע במרצפות הסלון או גורם לתזוזתם? או גורם לסדקים בקירות?
הבניין שלנו נבנה בשנת 1985 והסלון כבר נמצא כ- 1.5 מטר מחוץ לקו הבניין ועכשיו מעוניינים להוסיף עוד 2.5 מטר נוספים על הסלון שבנוי גם כך באוויר – מחוץ לקו הבניין. הבניין נמצא על מורדות הכרמל והסלון פונה למורד. האם זה בטיחותי? מה צריך לבצע כדי להיות בטוחים שזה יהיה תקין או שלא ניתן לערוב לביטחון הבניין? האם אתם מכירים מקרים דומים? אם כן מה היו השלכות של נזקים בבנייה?
בתודה ובברכת חג שמח,
רון
Re: בניית מרפסת זיזית
שלום, כמובן שאת השאלה יש להפנות למהנדס בניין מוסמך אשר יבקר במקום, אך על פניו נראה לי שלא ניתן לבצע את התוספת כחלק מהמבנה הישן, אלא ע"י בניית מסגרת חדשה של עמודים וקורות תמך, במקביל למבנה הישן, עם תפר.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
כאשר הבניין נבנה השתמשו בכל אחוזי הבנייה בשטח המגרש, אי לכך לא ניתן לבנות את המרפסות על עמודים ולכן יש צורך לבנות את המרפסות כמרפסות זיזיות. איך בכלל הליך בניית מרפסת זיזית מתבצע? מכניסים קורות מתחת לרצפה?
אינני יודע מאיין שאבת את עניין אחוזי הבניה. אין שום הגדרה בחוק לעניין העמודים. שטח מרפסת הוא קבוע ע"פ חוק בלי קשר לזיזיות. ניתן להכניס קורות ברזל מתחת לרצפה ולקבע אותן. יש להתייעץ עם מהנדס בניין, אני מניח שהעלות והנזק שייגרם לרצפות הקיימות לא יהפכו את זה לרלוונטי.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » בניית מרפסת זיזית
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.