Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

גדר במחלוקת בין שני ביניינים משותפים

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    מאיר גלר
    משתתף

גדר במחלוקת בין שני ביניינים משותפים

1. שמי מאיר ואני מתגורר ברמת-גן ברחוב הבנוי בעלייה כך שבניין אחד בנוי/ממוקם "גבוה יותר" מזה שלצידו. אני גר בבניין הממוקם גבוה יותר מזה שלידו.
    2. בין שני הבניינים קיים קיר הפרדה/תמך באורך של כ- 20 מטר ובגובה מישתנה מאפס ועד כמטר ועשרים. בצמוד לקיר התמך משני צידיו, נמצא כביש הכניסה לחניות שני הבניינים.
    3. במהלך הגשמים שהיו בחורף 2015, החל להיווצר בצד הגבוה של קיר ההפרדה מעין "בולען" ברוחב של כמטר ובעומק של כחצי מטר. בנוסף קיר ההפרדה בנוי מבלוקים, אינו משמש כלל כקיר תמך קונסטרוקטיבי (שזה אמור להיות תפקידו) והחל לנטות על צידו לכיוון הבניין הנמוך יותר.
    4. ממונה מבנים מסוכנים בעיריית רמת גן, בדק את הנושא והוציא הנחייה כי הקיר מסוכן, נמצא באחריות 2 הבניינים וכי חייבים להורסו ולבנותו מחדש בצורה הנכונה תוך 90 יום תחת תכנון והשגחת מהנדס קונסטרוקציה רשום (זה היה לפני כ- 7 חודשים).
    5. השכנים בבניין הסמוך (הממוקם נמוך יותר, לשם הגדר נוטה לקרוס) מסרבים להשתתף בתשלום. מבחינתם התשלום חל רק על דיירי הבניין הגבוה.
    6. מה אמורים לעשות במקרה כזה?
    7. לתשובתכם אודה.
    8. מאיר

ארז מירב
    מנהל בפורום

קיר תומך בין שכנים

שלום, פסיקה תקדימית קובעת כי קיר כזה באחריות שני הבניינים. יש להוציא לוועד הבית השכן מכתב עם מתווה פעולה, כולל שכירת קונסטרוקטור. אם הועד השני מסרב, ניתן לבנות לבד ולהגיש תביעה להחזר ההוצאות. יש להיוועץ בעורך דין בכל המהלך.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מאיר גלר
    משתתף

קיר תומך בין שכנים

שלום ארז. 1. תודה על תשובתך. 2. אני פונה לאחר שכבר הבאתי קונסטרוקטורים + קבלנים ויש לי 3 הצעות מחיר עבור העבודה. הצגנו לבניין השני – אך הם מסרבים לשלם, כיוון שהם אומרים שהבניין שלנו נבנה כמה שנים לאחר שלהם ולכן התשלום באחריותינו. מדובר בביניינים בני למעלה מ- 30 שנה. 3. איך אני יכול לבנות לבד כשהגדר היא גם בשיטחם?? 4. האם אין ערכאה כמו המפקח על המקרקעין שיכול להתערב. האם המדינה, הרשויות לא מעורבות בנושא כזה – ורק באופן פרטי ע"י עורך דין, נצליח להכריע העניין. 5. בתודה מראש – מאיר

ארז מירב
    מנהל בפורום

קיר תומך בין שכנים

יש את המפקחת על הבתים המשותפים ויש את המפקח על המקרקעין כדאי להתייעץ עם האגודה לתרבות הדיור, וכדאי להתייעץ עם עורך דין. ניתן לבנות גם ללא אישור הבית השני, כל עוד אתם עושים זאת בהליך משפטי מסודר.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן