ביקור ראשון של פקח
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » ביקור ראשון של פקח
- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated עודכן לאחרונה ב: 19/01/2025 by ארז מירב.
-
מאתתגובות
-
18/01/2025 בשעה 11:23 #63199shaybenaviמשתתף
ביקור ראשון של פקח
הי,
אתחיל בזה שאני מתגורר בדירת גן שרכשתי בשכונת גליל ים הרצליה, הדירה היא עורפית, השבוע הגיע אלי פקח פעם ראשונה אחרי שיפוץ שביצעתי, הכנסתי אותו לחצר לפגישה שקבע והבאתי את האדריכלית – טענתו שיש חריגות בנייה:
1. ארון כביסה של כתר המונח בחצר בצמוד לבניין בגובה 1.2 מ׳ רוחב 1.8 מ׳ עומק 80 ס״מ המשמש לאחסון כיסויים לפינות הישיבה בחורף, מבחינת העיריה יושב על שטח החצר ומהווה מבנה לא חוקי, נספר לי 1 מטר רבוע על בנייה לא חוקית.
2.הטענות הם על מחסן מעוצב שהנחתי בגודל (4 מ״ר), טענתו הראשונה הייתה שלכל דירה יש כבר מחסן מוצמד לה בקומת המחסנים, אמר שגם אם הייתה אפשרות היה צריך להיות 2.05 וזהו , אין התחשבות מבחינתו בסעיף של האם הוא משופע.
המחסן עשוי מבניה קלה וזכוכיות גובהו בחלק המשופע העליון 2.3 הנמוך 2.2, הפקח אמר שאינו עומד בתנאי הגובה, מה שרשום בחוק הפרגולות העדכני שאם יש לו גג משופע יכול להגיע עד 2.4 ולא רשום דבר על הצד הגבוהה והנמוך וגם לא באלו מההנחיות המרחביות של השכונה או העיר מצאתי תקנה אשר אומרת אחרת. אז מה נכון ?הפקח מיד רשם הזמנה לחקירה תוך שבוע, ראיתי את הנהלים, מה שלא ממש מסתדר לי הוא היה צריך לפני חקירה לתת לי זמן ארוך יותר ולהגיע לפגישה שניה, אך ישר זימון לחקירה ואיום בקנסות מנהליים כבדים, נראה לכם סביר ?
תודה על זמנכם
19/01/2025 בשעה 13:02 #63205ארז מירבמנהל בפורוםמענה ל־ביקור ראשון של פקח
שלום,
1. ארון כביסה של כתר המונח בחצר בצמוד לבניין בגובה 1.2 מ׳ רוחב 1.8 מ׳ עומק 80 ס״מ המשמש לאחסון כיסויים לפינות הישיבה בחורף, מבחינת העיריה יושב על שטח החצר ומהווה מבנה לא חוקי, נספר לי 1 מטר רבוע על בנייה לא חוקית.
על פניו נראה הזוי, היות וגובהו 1.2 בלבד. אני לא מכיר תובע שיגיש נגדך תביעה על כך. בכל מקרה, השטח הנצבר של המחסנים בשטח הוא פחות מ-6 מ"ר ולכן יש פטור.2.הטענות הם על מחסן מעוצב שהנחתי בגודל (4 מ״ר), טענתו הראשונה הייתה שלכל דירה יש כבר מחסן מוצמד לה בקומת המחסנים, אמר שגם אם הייתה אפשרות היה צריך להיות 2.05 וזהו , אין התחשבות מבחינתו בסעיף של האם הוא משופע.
המחסן עשוי מבניה קלה וזכוכיות גובהו בחלק המשופע העליון 2.3 הנמוך 2.2, הפקח אמר שאינו עומד בתנאי הגובה, מה שרשום בחוק הפרגולות העדכני שאם יש לו גג משופע יכול להגיע עד 2.4 ולא רשום דבר על הצד הגבוהה והנמוך וגם לא באלו מההנחיות המרחביות של השכונה או העיר מצאתי תקנה אשר אומרת אחרת. אז מה נכון ?האם לטענתו לא נותרו אחוזי בניה (שטחי שירות)? או שיש אחוזי בניה, רק שהגובה חורג ממה ש"מותר" לטענתו? אם רק הגובה חורג- אז חוק הפרגולות קובע:
-שטח המחסן הוא לא יותר מ- 6 מטרים רבועים וגובהו לא יותר מ- 2.05 מטרים; אם למחסן יש גג משופע – הצד הגבוה לא יהיה יותר מ-2.4 מטרים;הפקח מיד רשם הזמנה לחקירה תוך שבוע, ראיתי את הנהלים, מה שלא ממש מסתדר לי הוא היה צריך לפני חקירה לתת לי זמן ארוך יותר ולהגיע לפגישה שניה, אך ישר זימון לחקירה ואיום בקנסות מנהליים כבדים, נראה לכם סביר ?
מציע להגיע לחקירה עם חוק הפרגולות ועם התקנות המרחביות. זכותך להגיע גם עם עו"ד.
- התגובה הזו עודכנה לפני לפני 2 ימים, 2 שעות ע"י ארז מירב.
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » ביקור ראשון של פקח