הסכמת שכנים
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » הסכמת שכנים
-
הסכמת שכנים
האם ניתן לאפשר לשכן אחד לבנות ברכוש המשותף ממ"ד ואילו לשכן שני לא (אין שום מגבלה תכנונית אדריכלית ) בטענה של פגיעה בקניין (ובאמצעות ביטול חתימות למנוע את הקמת הממ"ד ) בו בעת שהשכן המסורב מוכן לפצות ולשלם ואלו השני שלא נחסם אפילו לא נדרש לעשות זאת , (השכנים שמתנגדים אין בכוונתם לבנות ממ"ד )הסיבה היא ככל הנראה צרות עין/ קנאה
האם יש התיחסות בחוק בנוגע לשיוויון זכויות בבנין משותף או מידתיות ראויה !
אי הסכמת שכנים- יש פתרון!
שלום, גם אם לא משיגים את הרוב הדרוש לחתימה על תוספת בניה- 75%, עדיין ניתן להגיש לוועדה המקומית לתכנון ובניה בקשה להיתר. יש לדרוש במקרה כזה מהוועדה הפעלת תקנה 2א' אשר קובעת כי במקרה התנגדות יישלחו לשכנים הודעות רשומות המאפשרות להם להתנגד באופן מסודר. כל התנגדות תישקל באובייקטיביות, ע"פ פרמטרים תכנוניים וציבוריים ולא תתאפשר צרות עיין או נקמה בין שכנים שאינה רלוונטית לשיקולים אדריכליים.
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
זה ברמה התיכנונית מה קורה ברמה הקיניינית ?
היתר בניה התקבל ולכן שכנים שהסכימו בתחילה וחתמו ,הודיעו עכשיו שחתימתם מבוטלת והם אינם מסכימים לבניה על בסיס פגיעה בקניין למרות שאני מוכן לשלם כל מה שהחוק מחייב אות י השאלה : האם מותר לשכן להודיע על ביטול החתימה באופן חד צדדי ?
זה תקף גם ברמה הקיניינית
הוועדה מוסמכת לדחות התנגדות קניינית, אם אינה עומדת במבחן משפטי. מותר לשכן לעשות מה שהוא רוצה. הוא יכול גם לפנות לבג"צ או לאחמניג'אד. השאלה היא מה אומר החוק- יש בפירוש תקנה שמאפשרת לשכן להשמיע התנגדותו התכנונית/ קניינית באופן מסודר לוועדה אז מה הבעייה? תן לו להתנגד! ברגע שהוועדה תדחה את התנגדותו גם אם הוא יגיע אח"כ לבג"צ- מוסדות המדינה יפעלו ע"פ אותם פרמטרים שיוויוניים שקבעה הוועדה המקומית.
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » הסכמת שכנים
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.