Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

כיצד להגביה רצפה?

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    -3449
    משתתף

כיצד להגביה רצפה?

ערב טוב
    אני מוסיפה בניה בקומה ראשונה מעל תוספת קיימת בקומהת קרקע.
    נמצא כי בתקרת התוספת של קומת קרקע נבנו קורות בגובה של 20 ס"מ (מעל התקרה) כך שנוצר מצב שבו עלי להגביה את הרצפה שלי ב20 ס"מ (כדי למנוע מדרגה באמצע הבית שלי) .
    בגלל שמדובר ב20 ס"מ נוצרה בעיה למלא בחול דבר שיגרום לעומס שהרצפה תקרה לא יכולה לספוג.
    הציעו פיתרון של יציקת 8-9ס"מ  בטון עם קוצים לרצפה הקימת ורשת .שמחנו לפיתרון זה מאחר והוסבר שזה יחזק את הבינין בן ה50 שנה ומאחר והרצוף הוא רצוף טרצו זהו מילוי שיספוג את המשקל.
    אבל  , בגלל שהתקרה הקימת דקה נוצרה בעיה לקדוח קוצים .
    1. האם יש אפשרות לטפל בקורות ?
    2. האם יש פיתרון אחר לבעיה ? הבנתי שמילוי קלקר אינו יציב מספיק ?
    3. צר לי אם אני חוזרת על השאלה מה אפשר לעשות עם הנזק שנוצר בפלישה של השכנה לבית שלי?
    תודה

ארז מירב
    מנהל בפורום

הגבהת רצפה

שלום, 1. האם יש אפשרות לטפל בקורות ?- כל שינוי/ טיפול בקורות חייב להיות תחת השגחה מלאה וצמודה של מהנדס בניין. 2. האם יש פיתרון אחר לבעיה ? הבנתי שמילוי קלקר אינו יציב מספיק ?-  ייתכן שהכי עדיף לצלא בשברי איטונג. יש לקבל מפרט מלא מהאדריכל, תוך אישור של המהנדס בדבר העומסים. 3. צר לי אם אני חוזרת על השאלה מה אפשר לעשות עם הנזק שנוצר בפלישה של השכנה לבית שלי?- לפנות לעו"ד. מדובר, לכאורה, ברשלנות של האדריכל שתכנן את קומת הקרקע.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

-3449
    משתתף

Re: הגבהת רצפה

בוקר טוב, 1.האם יש דרך יותר קצרה לדרוש מהשכנה לקבל אחריות על הבניה שלה ולבצע חיזוקים אצלה בבית ? 2. מהנדס הבינין שלנו (קונסטרוקטור) יבוא השבוע לבדוק את עבודת הרלסים ואז ינסה לחשוב על פיתרון אחר לרצפה .הוא לא רוצה לגעת בקורות הללו. האדריכל שלנו חושב שאפשר להוריד חלק מהקורות . אנו תקועים באמצע בין שניהם . 3. דיברתי איתם על שבבי איטונג ויש נטיה לחומר מוקצף מה עדיף? תודה  

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן