Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מרפסת זיזית

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    -2998
    משתתף

מרפסת זיזית

שלום וברכה,
    אנו נמצאים בעיצומם של שיפוצים הכוללים הוספת מרפסת וממד. אנו בקומת הקרקע של הבנין.
    כעת שכן רוצה אף הוא להתחיל בהוצאת היתר בניה לממד ומרפסת.
    השכן נמצא בקומה 1 באלכסון אלי. הבתים הם בתי רכבת ישנים כאשר המרפסות הוכנסו לבתים ולנו יש שתי מרפסות, אין לנו שכן בדלת מולנו אלא המקלט של הבלוק מצוי מולי. כמו כן אני גרה בקצה הרכבת.
    לטענת השכן אין לו כל אפשרות אחרת לבנות את הממד שלו אלא במקום אותו הוא רוצה תוך שהוא חוסם חלון צד במרפסת שלי ועמ לקבל את הגודל המירבי של מרפסת הוא רוצה לצאת עם המרפסת שלו 4 מטר מהבניין בעוד המרפסת שלי היא 2 מטר מהבניין. אני מתנגדת שכן גם האויר ייחסם ע"י הממד וגם האור עי המרפסת. זה מרחיק את האור 4 מטר מהחלונות במקום שתיים וגם לא אהנה ממרפסת. 
    האם לדעתכם יש לי על מה לסמוך שאני מתנגדת לבליטה של 4 מטר משיקולים אלו? האם כל עירייה קובעת לעצמה חוקי הבלטה והקלות? אנו גרים בחיפה.
    השיקול של השכן לבנות את הממד במקום שהוא רוצה זה עמ לא לעשות שינוי פנימי בתוך הבית ואו שלא יהיה חדר מתוך חדר.
    תודה.

ארז מירב
    מנהל בפורום

Re: מרפסת זיזית

שלום, מתיאור המקרה עושה רושם שהעירייה תאשר את הבניה גם אם תתנגדי. יש שני שיקולים: 1. ממ"ד תקני הוא אינטרס של המדינה 2. ניצול מלוא זכויות הבניה. התנגדויות מתקבלות בד"כ רק אם מתבצעת חסימה משמעותית של האור והאוויר. עם זאת, אין מניעה להתנגד ולבקש שהאדריכל של השכן יציע הצעה חילופית שתפגע בכם פחות.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן