סתירה בין החלק המילולי והגרפי של ההיתר
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » סתירה בין החלק המילולי והגרפי של ההיתר
-
סתירה בין החלק המילולי והגרפי של ההיתר
בבניין שכבר נבנה, היתר הבנייה המקורי כולל חלק מילולי עם טבלאות וחישובים, תשריט מלמעלה ותשריט מהצד של חזית הבניין.
בתשריט החתך של חזית הבניין מהצד מופיעות מרפסת א´ ומרפסת ב´.
בתשריט של הבניין מלמעלה, הגרשמוקה או ההרמוניקה, מופיעה רק מרפסת א´ ולא מופיעה מרפסת ב´.
בחלק המילולי של היתר הבנייה לא מופיעה שום מרפסת.
בפועל הקבלן בנה את שתי המרפסות במקור.
מה אם כן מצבן התכנוני של המרפסות הללו, האם הן מהוות חריגות בנייה?
במקרה של סתירה בין שלושת חלקי היתר הבנייה, החלק המילולי, התשריט מלמעלה והתשריט מהצד, איזה חלק גובר?
האם יש לפרש סתירה בין חלקי ההיתר לקולא או לחומרא?
מענה ל־סתירה בין החלק המילולי והגרפי של ההיתר
שלום,
האם בשרטוט חישובי השטחים קיימות המרפסות? בד"כ מה שקובע זה התשריט של המבט העליון, וכן חישובי השטחים. החתכים והחזיתות מחייבים גם הן, אבל במקרה של סתירה הן פחותות ערך, לעניות דעתי. הכל אגב תלוי לפרשנות של מהנדס הועדה המקומית, ואם לא נראה לכם- ניתן להביא זאת לפרשנות של בימ"ש.
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
מענה ל־סתירה בין החלק המילולי והגרפי של ההיתר
המרפסות לא מופיעות בחישובי השטחים.
ניגשתי היום לקבלת הקהל של הוועדה המקומית ודיברתי עם בודקת תוכניות שלה, היא טענה שזה נראה כמו טעות בהיתר המקורי שהמרפסות לא נכללו ושאפשר להסתמך על החזית שבה הן מופיעות. היא גם טענה שבעבר היה מקובל לא לכלול מרפסות לא מקורות בחישובי השטחים וזה לא אומר כלום.
חוץ מהיתר הבנייה המקורי של הבניין, מצאתי היתר נוסף מאוחר יותר בכמה שנים שבו כמה דיירים ביקשו תוספת בנייה, וההיתר כלל שוב תשריטים של כל הבניין ושם כן מופיעות המרפסות גם בתשריט מלמעלה. אם אני מבין נכון, אז נראה לי שבהיתר המאוחר הדיירים שהגישו את הבקשה הגישו את התשריטים שהם קיבלו מהיזם כשרכשו את הדירה, שבהם כלולות כל המרפסות, וככה התשריטים האלה בעצם "הוחדרו" לתוך מערכת ההיתרים בדיעבד.
הבודקת מהוועדה אמרה שאם אני רוצה תשובה בכתב אז לשלוח מייל לוועדה והם ישיבו בכתב, היא לא הייתה מוכנה להגיד אם היא ממליצה לעשות את זה או לא.
ברבות השנים המרפסות האלה קורו ללא היתר, כך שיש לי חשש מסוים למשוך יותר מדי תשומת לב אליהן למרות שאכיפת חריגות כאלה נמצאת בתחתית סדר העדיפויות באכיפה שהוועדה פרסמה.
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » סתירה בין החלק המילולי והגרפי של ההיתר
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.