Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

פיטורי אדריכל

  • הנושא הזה ריק.
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #31614
    עידו אריה
    משתתף

    פיטורי אדריכל

    פנה אלי לקוח ששילם ליזם עשרות אלפי שקלים עבור תוכניות להיתר בנייה בהם גם לאדריכל.
    האדריכל לא מתפקד והלקוח מעוניין שאכנס לנעליו של האדריכל והוא מעוניין לשלם לי בנוסף למה ששילם ליזם כדי שהעסק ימשיך לרוץ.
    האדריכל לא מוכן להעביר התוכניות וטוען לפגיעה בזכויות יוסרים הגם שקיבל לכאורה את מלוא התשלום.
    כיצד אני יכול םהיכנס לנעליו דל האדריכל?

    #39371
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    פיטורי אדריכל

    שלום, ע"פ תקנות המהנדסים והאדריכלים (כללים בדבר התנהגות שאינה הולמת את כבוד המקצוע), תשנ"ה- 1994: .  (א)  מהנדס או אדריכל לא יקבל על עצמו מתן שירותי תכנון, תיאום או פיקוח אלא לאחר שנוכח שהשירות לא היה בטיפולו של מהנדס או אדריכל אחר.    (ב)  היה השירות קודם לכן בטיפולו של מהנדס או אדריכל אחר (להלן – המהנדס או האדריכל הקודם) לא יקבל על עצמו מהנדס או אדריכל את המשך מתן השירות אלא אם כן המציא לו לקוחו הסכמה בכתב מאת המהנדס או האדריכל הקודם.    (ג)   מהנדס או אדריכל קודם יתן ללקוחו הסכמה בכתב כאמור בתקנת משנה (ב), אם נעשה בינו לבין לקוחו הסכם בכתב שבו הוסדרו הענינים הבאים: (1) תשלום שכר טרחתו של המהנדס או האדריכל הקודם; (2) הזכות להשתמש בתכניות ובמסמכים אחרים שהוכנו בידי המהנדס או האדריכל הקודם; (3) היקף האחריות המקצועית לשירות שנתן המהנדס או האדריכל הקודם.    (ד)  לא הגיעו המהנדס או האדריכל הקודם ולקוחו לידי הסכמה כאמור בתקנת משנה (ג), יתן המהנדס או האדריכל הקודם את ההסכמה האמורה בתקנת משנה (ב), אם נעשה בינו לבין לקוחו הסכם בוררות כמשמעותו בחוק הבוררות, תשכ"ח-1968, בדבר הענינים שבמחלוקת ביניהם.    (ה)  לא נעשה הסכם בוררות כאמור, רשאית הועדה המאשרת לאשר למהנדס או אדריכל לקבל על עצמו המשך ביצוע שירות שהיה בטיפולו של מהנדס או אדריכל קודם אם סברה שבנסיבות הענין מן הצורך לעשות כן.    (ו)   הועדה המאשרת רשאית להתנות את אישורה בתנאים שייראו לה כצודקים בנסיבות הענין, לרבות קבלת הסכמת הלקוח ליישוב הסכסוך בינו לבין המהנדס או האדריכל הקודם בדרך של בוררות על-ידי בורר או בוררים שהיא מינתה.    (ז)   הועדה המאשרת תתן הזדמנות נאותה למהנדס או האדריכל הקודם וללקוח להשמיע את טענותיהם ולהביא ראיות בפניה.    (ח)  נודע למהנדס או אדריכל, לאחר שהחל במתן שירות, כי השירות היה בטיפולו של מהנדס או אדריכל קודם, יעכב את המשך מתן השירות עד לאחר הסדר הענינים כאמור בתקנות משנה (ג) עד (ז). (להגיד לך שהכל כאן ברור לא אוכל…. אבל כדאי פשוט להתייעץ עם עו"ד.)


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #39370

    פיטורי אדריכל

    שלום, מה היא הוועדה המאשרת? איפה היא יושבת? מי ממנה את הוועדה הזו? אשמח לקבל תשובה, כי אני במצב דומה. זה לא עניין של כסף, הוא לא דורש ממני תשלום ומבטיח שימשיך לעבוד.  אבל מושך זמן , אין קידום בהליך תכנון וקבלת היתר בניה. תודה מראש.


    #39369
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    פיטורי אדריכל

    שלום, הועדה המאשרת היא הועדה המקומית לתכנון ובניה אליה הוגשו התכניות. לעניין הפיטורים, עיקרי הדברים הם:    (ד)  לא הגיעו המהנדס או האדריכל הקודם ולקוחו לידי הסכמה כאמור בתקנת משנה (ג), יתן המהנדס או האדריכל הקודם את ההסכמה האמורה בתקנת משנה (ב), אם נעשה בינו לבין לקוחו הסכם בוררות כמשמעותו בחוק הבוררות, תשכ"ח-1968, בדבר הענינים שבמחלוקת ביניהם.- כלומר תתבצע בוררות ע"י בורר מוסכם בין הצדדים, אם ע"פ החוזה הותנו הפיטורים בבוררות    (ה)  לא נעשה הסכם בוררות כאמור, רשאית הועדה (המקומית לתכנון ובניה) המאשרת לאשר למהנדס או אדריכל לקבל על עצמו המשך ביצוע שירות שהיה בטיפולו של מהנדס או אדריכל קודם אם סברה שבנסיבות הענין מן הצורך לעשות כן.-כלומר יש שיקול דעת למהנדס הועדה.    (ו)   הועדה המאשרת רשאית להתנות את אישורה בתנאים שייראו לה כצודקים בנסיבות הענין, לרבות קבלת הסכמת הלקוח ליישוב הסכסוך בינו לבין המהנדס או האדריכל הקודם בדרך של בוררות על-ידי בורר או בוררים שהיא מינתה.    (ז)   הועדה המאשרת תתן הזדמנות נאותה למהנדס או האדריכל הקודם וללקוח להשמיע את טענותיהם ולהביא ראיות בפניה.


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #39368

    תודה על תשובתך.

    תודה על תשובתך.


מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן