צנרת ניקוז – עבודות אינסטלטור
דף הבית » דיונים » פורום ליקויי בניה, בעיות ושיטות איטום » צנרת ניקוז – עבודות אינסטלטור
-
צנרת ניקוז – עבודות אינסטלטור
שלום,
אני בשלבים האחרונים לקראת ריצוף – שלב האינסטלציה.
מעבר לדרישתי מהאינסטלטור לקבל אביזרים וציוד עם תו תקן – ישנם מספר דברים שמפריעים לי:
1. האם קיים סטנדרט לקוטר צינור הניקוז למים היוצאים ממכונת הכביסה ( כי הרי הכמויות הינן גדולות ובבת אחת – אני חוששת שמא קוטר הצינור לא יעמוד בעומס)? – האינסטלטור מיקם "קומקום" ברצפה והוא טוען שהקומקום מגיע סטנדרט אם איסופים של 32 מ"מ ויציאות "2. האם כך הדבר?
2. מה לגבי צינור הניקוז עצמו – יש לו גובה של עד 1 מטר מהריצפה – האם זה הגיוני? האם לא כדי לדרוש ממנו "שיקבור" אותו בקיר?
3. שאלה נוספת לגבי ציוד ואביזרים "גיבריט" – הניקוזים של המזגנים הינם צינורות יחסית דקים. (אין כמויות מים גדולות). בעיניין חיבור הניקוז לקופסאות איסוף פעילות: כל החיבורים אמורים להיות עם תבריג – שוב האינסטלטור טוען שהציוד סטנדרטי – למשל בזויות חיבור של ניקוז המזגנים יש בצד אחד תבריג + אטם (כמו שצריך להיות) ובחיבור השני יש "שקע תקע עם אטם – אך ללא תבריג מקבע. האינסטלטור טוען שהוא מבטן זאת אח"כ ואין שום בעיה. – מה דעתך.
Re: צנרת ניקוז – עבודות אינסטלציה
שלום, אענה לך מנסיוני, למרות שאינני מהנדס אינסטלציה. 1. קוטר צינור הניקוז למים היוצאים ממכונת הכביסה: איסופים של 32 מ"מ ויציאות "2. – תקין. 2. צינור הניקוז עצמו – ניתן לבקש שיטמיע אותו בקיר עד גובה 60 ס"מ, ומשם לתת הארכה חשופה כלפי מעלה ככל שידרש בעת התקנת המכונה. 3. לגבי ציוד ואביזרים "גיבריט" – אין מניעה לשימוש באביזרי "שקע תקע" מבוטנים.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום ליקויי בניה, בעיות ושיטות איטום » צנרת ניקוז – עבודות אינסטלטור
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.