Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קניית בית עם חריגות בנייה

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    ggg444
    משתתף

קניית בית עם חריגות בנייה

שלום.
    אני שוקל לקנות בית פרטי (דו משחפתי) עם חריגות בנייה – במרטף נוספו כ-50 מטר בנוסף לתוכנית המקורית ובקומה ראשונה ושנייה – נוספו כ-10 מ"ר שהיו אמורים להוות פאטיו פנימי (ללא גג), אך תוך כדי הבנייה הוחלט ע"י הבעלים להחליפו בשטח "רצפה" – הוסיפו תקרה של קומה א' + גג + חיזוקים שנדרשו ע"י הקונסטרוקטור/מהנדס.
    כלל השינויים לא נראים לעין מבחוץ (חוץ מן השמיים 🙂 ).
    המוכרים די לחוצים למכור ולכן מציעים שאני אקנה את הבית כמו שהוא, ואם ארצה לאשר את החריגות – אוכל לעשות זאת לבד, בעלות שמוערכת ע"י האדריכל שלהם ב-"עד 100 אלף ש"ח" (טרם בדקתי אם המספרים עם אדריכל משלי).
    אני מצידי מעוניין לגור בבית ללא חריגות ולכן רוצה לאשר אותן.
    השאלה שלי היא מה הסיכון לדרישת עירייה להריסת (חלקים מ) הבית ? את החלל הנוסף במרטף עוד אפשר לאטום, אך את הפאטיו שהפך לחלק מהבית אי אפשר לקרוע ממנו…
    האם דעתו של אדריכל כזה או אחר היא ערובה מספקת להצלחת התהליך?
    האם המקרה שלי הוא אחד מיני רבים ויש כבר דרך סלולה לטיפול בעסקאות כאלה? מה האופציות שעומדות לפניי לביצוע עסקה בטוחה (יותר)?
    המון תודה!

ארז מירב
    מנהל בפורום

Re: קניית בית עם חריגות בנייה

שלום, הכל תלוי בשאלה אם נותרו אחוזי בניה שלא נוצלו במגרש. את הבדיקה תוכל לעשות לבד או באמצעות אדריכל מול הוועדה המקומית לתכנון ובניה. אם לא נוצלו- מדובר בהיתר בניה פשוט יחסית. אם נוצלו- זה יהיה תהליך מסובך. אם התהליך יצליח- סביר להניח שהעלות תהיה גבוהה ותכלול היטל השבחה. כמה? קשה להעריך. אתה צריך ליווי של אדריכל לעניין הזה. פגישה משולשת שלך, של האדריכל שלך ושל מהנדס הוועדה המקומית תוכל לשפוך אור על סיכויי התהליך ועל העלויות הצפויות.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן