תכנון חניה בבית פרטי
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » תכנון חניה בבית פרטי
-
תכנון חניה בבית פרטי
שלום לפורום
אני בשלבי תכנון של בית פרטי ומנסה להבין מידות נדרשות לחניה.
מצורפת תמונה המתארת את האזור עם חלק מהמידות הנתונות, ואני רוצה להבין מה המידות המינימליות הנדרשות היכן שסימני השאלה (בצבע אדום).
מדובר ברכב באורך 4.5 מטר.
אודה לכל התייחסות.
אבי
Re: תכנון חניה בבית פרטי
שלום, תכנון מקום חניה בבית פרטי דורש היתר בניה. הסיבה היא הבטיחות של עוברי הרחוב והנמכת המדרכה במקום הדרוש. בסקיצה אותה צירפת מדובר בחניה במקביל לכביש והיא נדירה ביותר ולכן אין לצערי חומר לגבי המידות אותן אתה צריך. לעניות דעתי יש סיכוי שלא תאושר חניה כזו בשל "גזילת מקום" רב מהולכי הרגל במדרכה. כדאי להכין סקיצה עם אדריכל ולהיפגש עם מהנדס הוועדה טרם הגשת התכניות ע"מ לקבל תמיכה עקרונית. מידת חניה סטנדרטית היא 2.5 / 5.0
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
ארז שלום ברור שזה יבוצע במסגרת תהליך רישוי מסודר מול העירייה. בשרטוט ששלחתי, הקו הכחול הגבוה ביותר (סמוך למדרכה) הוא קו גבול המגרש שלי. הקו הכחול מהווה בעצם גדר המפרידה בין שטח הבית לבין המדרכה. במיקום החניה יש מספיק מטראז', השאלה היא לגבי שלב התמרון בכניסה לחניה. כמה מהגדר צריך להפוך להיות שער (החץ האדום העליון), ע"מ שניתן יהיה לתמרן את הרכב למצב הסופי. ברור לי שככל שמידת השער גדולה יותר, כך אורך המדרכה המונמכת גדול יותר ובהתאמה הסיכויים שזה יאושר. אבל בהנחה שאין מגבלת היתר – מהו המינימום הנדרש? תודה
ממש קשה לי להשיב משום שתכנון כזה נדיר. האחריות על דבר כזה הנה במסגרת אחריותו של מהנדס תעבורה. אני חושב שאם תרצה לחסוך את עלות ייעוצו- תיאלץ לבצע נסיונות במגרש חניה פתוח תוך סימון גבולות בעזרת קונוסים.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » תכנון חניה בבית פרטי
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.