בניית מעקה על גג השכן
דף הבית » דיונים » פורום ליקויי בניה, בעיות ושיטות איטום » בניית מעקה על גג השכן
-
בניית מעקה על גג השכן
שלום רב
אני גר בבניין מגורים קומה 1 כאשר בקרקע גר שכן שבנה תוספת לדירה שלו דבר הגרם למרפסת שלי יציאה לגג של המבנה החדש מכיוון שהמבנה הוא ללא מעקה בניתי מעקה בגובה 1.2 מטר מהרצפה לשכן מתחת הגיע פקח והחליט שהוא צריך לגרום לנו להרוס את המעקה מכיוון שהוא לא חוקי וללא זה הוא לא יקבל את האישור בנייה, השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות האם יש לי דרך אחרת מאשר לשבור את המבנה האם הטענה שאסור על פי ההלכה שהבית ישאר ללא מעקה עוזרת ? מה עליי לעשות?
Re: בניית מעקה על גג השכן
שלום, שימוש הגג השכן שמתחתך לטובת מרפסת מחייב היתר בניה. הצדק עם הפקח. אולם אינך חייב להרוס, ובהליך פשוט תוכל לקבל היתר. פנה לאדריכל להמשך התהליך. קח בחשבון שברגע שאתה משתמש בגג, עליך להשתתף בתשלום ( ע"פ הדין האזרחי) של הסכום היחסי שעלו לשכן היסודות, העמודים ויציקת הגג (מביאים שמאי להעריך).
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
מעקה לגג
אני גר ברכבת קומותיים בנין שעשו עליו הרחבות על הגגות ובקרקע ואני מעוניין לבנות מעקה על הגג ובנוסף מדרגות מהבית לגג ומדובר במתכת. גובה המעקה 1.5 האם צריך אישור מהעירייה או בשביל העירייה? אשמח לתשובה. תודה.
תשובה מקונסטרוקטור חברת סאגה
אם בנית מעקה אצלך ללא היתר בנייה, עליך לעת הזאת לפרק את המעקה, להגיש היתר בנייה למעקה כחוק ברשות המקומית ולאחר קבלת היתר, להרכיב מחדש את המעקה. בברכה, שמואל גלברמן – קונסטרוקטור ומפקח בניה -engineer.co.il/
דף הבית » דיונים » פורום ליקויי בניה, בעיות ושיטות איטום » בניית מעקה על גג השכן
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.