בקשה לשימוש חורג – אגרה לתשלום
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » בקשה לשימוש חורג – אגרה לתשלום
-
בקשה לשימוש חורג – אגרה לתשלום
בס"ד
בעירית אלעד גובים אגרה עבור בקשה לשימוש חורג 200 ש"ח למטר כמו אגרת בניה, האם אכן כך אמורה להיות עלות האגרה ? איך זה בחוק ?
אודה על תגובתכם,
Re: בקשה לשימוש חורג – אגרה לתשלום
שלום, אגרת הבניה זהה ע"פ החוק בין אם מדובר בבניה חדשה ובין אם מדובר בשינוי יעוד של מבנה קיים/ שימוש חורג.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
בס"ד תודה רבה, יש לי שאלה נוספת 1. האם כל 3-5 שנים שמחדשים את השימוש חורג צריך שוב לשלם את האגרה ? 2. מה גובה סכום האגרה שמחייב החוק ? 3. האם לרשות המקומית יש האפשרות להתגמש בגובה סך האגרה. 4. האם אכן העיריות השונות אוכפות גביית האגרה. אודה מאוד על תגובתך,
להלן תשובות: 1. האם כל 3-5 שנים שמחדשים את השימוש חורג צריך שוב לשלם את האגרה ? שאלה מצויינת, אני מניח שלא, מטבע הגיון הדברים. אך כדאי לוודא זאת! 2. מה גובה סכום האגרה שמחייב החוק ? ראה כאן: 1.aspx אני מניח שבנוסף לכך יש חוקי עזר שמאפשרים גביה נוספת. יש לבקש לעיין בחוקי העזר הללו בעירייה, ייתכן שתופתע. אם יעשה את זה עו"ד, יש להניח שהבדיקה תהיה מקצועית יותר. יש לא מעט פסקי דין שחייבו עיריות להחזיר תשלומים. 3. האם לרשות המקומית יש האפשרות להתגמש בגובה סך האגרה. אין לי מושג, ואם כן, זה חייב להיות מעוגן בחוקי העזר העירוניים 4. האם אכן העיריות השונות אוכפות גביית האגרה. בלי תשלום אגרה לא תקבל היתר
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » בקשה לשימוש חורג – אגרה לתשלום
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.