Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

גדר בין שתי חלקות

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות

גדר בין שתי חלקות

שלום רב,
    אני מתגורר בבית משותף המורכב משלושה צמודי קרקע. לצידנו נבנה בית משותף נוסף אך מסתבר כי בעת הבנייה (לפני למעלה מעשרים שנה) לא טרח הקבלן/בעלי החלקות לבנות גדר בקצה גבול החלקות. במשך שנים פיסת הקרקע שהייתה שייכת לחלקה שלנו הייתה ריקה ולא נעשה בה כל שימוש, אך לאחרונה עברה לבניין השכן משפחה חדשה שהפרה מצב זה והחלה לעשות שינויים פיזיים בחלקה בצורת התקנת מתקני תשתית ועוד.
    לא נותרה לי ברירה אלא לבנות גדר בגבול החלקה על מנת שלא תיעשה פלישה נוספת לחלקה שלנו. אשמח לקלב מכם תשובות לכמה שאלות 
    1. מכיוון שאני גר בבית משותף – האם אני זקוק לאישור שכניי בחלקה שלי על מנת להקים ולבנות את הגדר (הגדר המיועדת תיבנה על שטח משותף של בניינו) אציין מצד שכניי הנוספים העניין פחות מהותי שכן דירתי היא זו שגובלת באופן מיריבי עם החלקה הסמוכה.
    2.  האם אוכל לדרוש מבעלי הבניין השכן להשתתף בעלות הקמת הגדר שתגבול בין שתי החלקות
    3. האם  נדרש היתר  בנייה לפני בצוע  הגדר? אני מניח כי נבנה  גדר אבן בגובה של יעלה על 1.20 מטר
    4. הקבלן שייעץ בעניין הגדר הסביר לי  כי נדרשת הקמת רפסודה בטון ברחוב של מטר מתחת לפני הקרקע בעומק של כמטר מתחת לפני האדמה – האם מותר שרפסודה זו (יציקת הבטון)  תהיה גם בחלקת השכנים הגובלת?
    5. האם שכניי בחלקתי מחוייבים לשאת בהוצאות בניית הגדר?
    תודה
    עזרא

ארז מירב
    מנהל בפורום

גדר בבית משותף

שלום, להלן: 1. מכיוון שאני גר בבית משותף – האם אני זקוק לאישור שכניי בחלקה שלי על מנת להקים ולבנות את הגדר (הגדר המיועדת תיבנה על שטח משותף של בניינו) אציין מצד שכניי הנוספים העניין פחות מהותי שכן דירתי היא זו שגובלת באופן מיריבי עם החלקה הסמוכה. לפי חוקי המקרקעין- כן. 2.  האם אוכל לדרוש מבעלי הבניין השכן להשתתף בעלות הקמת הגדר שתגבול בין שתי החלקות רק בעלות של קיר תומך, או גדר שמונעת נפילה. 3. האם  נדרש היתר  בנייה לפני בצוע  הגדר? אני מניח כי נבנה  גדר אבן בגובה של יעלה על 1.20 מטר לפי הרפורמה החדשה- לא. 4. הקבלן שייעץ בעניין הגדר הסביר לי  כי נדרשת הקמת רפסודה בטון ברחוב של מטר מתחת לפני הקרקע בעומק של כמטר מתחת לפני האדמה – האם מותר שרפסודה זו (יציקת הבטון)  תהיה גם בחלקת השכנים הגובלת? רק בהסכמתם. 5. האם שכניי בחלקתי מחוייבים לשאת בהוצאות בניית הגדר? אם זה עובר בוועד- אז כן.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן