Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

גדר קלה בגבול מגרש

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    -2914
    משתתף

גדר קלה בגבול מגרש

שלום, אנו בונים היום בית כאשר בינינו ובין השכנים מפרידה גדר ביטון בגובה 2 מטר מקו +0.0 שלי. מאחר ושטח השכן גבוה יותר ב 1.5 מטר הגדר מגיעה לגובה 50 סמ מגובה +0.0 שלו. מה שדורש מהם גדר קלה או יצוקה גבוה יותר תוספת של כ 90 סמ (הן מבחינת פרטיות והן ברמה הבטיחותית. הם ממש יכולים ליפול לשטח המגרש שלנו) מבחינתי זה די קשה מכיוון שבסופו של דבר תהיה לנו גדר בגובה 3 מטר מסביב לבית ( יצוקה+ קלה) ואני מתנגדת, אבל מאחר ומבינה את צרכי השכן. כרגע יש בינינו שאלת התשלום על הגדר. האם אני חייבת בהשתתפות בגין התשלום על הגדר? (השכנים טוענים שכל מה שמשמש את שני השכנים ונמצא בגבול מגרש, התשלום בגינו חל על שני השכנים, ואני טוענת שלא רק שאין לי צורך בתוספת הגדר היא גם חונקת לי את הבית ומפריעה) תודה, טלי.

ארז מירב
    מנהל בפורום

Re: גדר קלה בגבול מגרש

שלום, ההגיון (וגם הפסיקה המשפטית) קובע שהחומה המשותפת תחולק בהוצאות שווה בשווה בין השכנים, כולל אלמנטים בטיחותיים המונעים נפילה, עקב יצירת החומה. אולם לא חייבים לעשות מעקה בנוי ואפשר לעשות מעקה קל אשר יוזיל את העלות ויקטין את הקלאסטרופוביה.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן