גשר כניסה פרטית לדירה
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » גשר כניסה פרטית לדירה
-
גשר כניסה פרטית לדירה
שלום וברכה,
אני עורכת בקשות להיתר בירושלים.
בעבר הוצאתי כמה רשיונות לגשר כניסה פרטית לדירה מהמדרכה – גשר ישר או מדרגות עולות / יורדות.
(במפלסי הגבהים בעיר זה מצוי הרבה)
כעת הגיע בוחן רישוי חדש "חכם גדול" ולא אישר לי פרסום לגשר בטיעון שהחוק מאפשר כניסה פרטית לבניין בגשר רק לרווחת כל הדיירים בלבד – הוי אומר לחדר מדרגות בבנין, ובשום אופן לא גשרים פרטיים.
האם הוא צודק? אם אני אבא לו הוכחה חוקית שהחוק כן מאפשר לי כניסה פרטית ע"י גשרון הוא יאשר לי את הפירסום.
בתודה מראש
רונה וייס
(נ.ב. בנוגע לחתימת הנדסאי לתוספות בניה אנו מתארגנים לתביעה משפטית ייצוגית בנושא נגד עירית י-ם)
Re: גשר כניסה פרטית לדירה
שלום, עניין זה אמור להיות כתוב במסגרת התקנון של השכונה בתב"ע. במידה ואין הגדרה לעניין, זה עובר לשיקול דעתו של מהנדס הוועדה (ולא של בודק התכניות). גם אם המהנדס מסרב לבקשה בע"פ, יש להגיש תכנית. במידה והבקשה מסורבת רשמית יש לגשת לוועדת ערר. העניין אינו קשור לחוק התכנון והבניה אלא לשיקולי תכנון מקומיים. וועדת הערר מורכבת גם מנציגי ציבור ויש סיכוי טוב לזכיה, בעיקר כאשר העניין עקרוני. בהצלחה עם התביעה בנוגע לחוק ההנדסאים! להערכתי ניתן לפנות בלי קשר להוצאת צו מניעה מהיר מבהימ"ש כנגד הנוהל החדש. ניתן להתייעץ עם עו"ד צפריר בפורום מקרקעין באתר זה. תקראי לו כסימוכין את התכתובת בינינו, מעניינת אותי דעתו.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » גשר כניסה פרטית לדירה
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.