האם חובה לבצע את כל העבודות על פי היתר
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » האם חובה לבצע את כל העבודות על פי היתר
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
03/10/2012 בשעה 11:41 #30499-3071משתתף
האם חובה לבצע את כל העבודות על פי היתר
לפני כמה שנים, השכן ביקש היתר בניה לצורך ביצוע עבודות שיפוץ והרחבת דירתו + הוספת קומה. מדובר ברביעיה, אני גר למטה, השכן גר מעלי.
כתנאי להסכמתי למתן ההיתר, חוץ מהשיפוצים וההרחבות של השכן, תוכניות ההיתר כללו גם את הזזת שביל הכניסה לבית המגורים הרחק מחלונות דירתי (כיום השביל צמוד לחלונות), הזזת מיקום בלוני הגז, הצבת מרזבים במיקומים מסויימים (שלא יפריעו), הצבת גדר מפרידה, ועוד כל מיני עבודות אותם דרשתי כתנאי להסכמתי להיתר.
ההיתר התקבל על פי התוכניות האמורות
השכן לא ביצע את כל העבודות אותן דרשתי, למרות שהן חלק מהיתר הבניה. שפניתי לעיריה, אמרו לי שאי אפשר לחייב אותו לבצע את עבודות ההיתר.
האם זה נכון ??
האם יש משהו שאני יכול לעשות ??
תודה רבה מראש !!03/10/2012 בשעה 11:50 #37406ארז מירבמנהל בפורוםמועד ביצוע היתר בניה
שלום רב, היתר הבניה מחייב בהחלט את השכן. עם זאת, לעיריה אין שום דרך לאכוף את ביצועו, שכן לשכן יש פרק זמן של שלוש שנים לביצועו, ולאחר מכן ניתן לקבל הארכה להיתר, דבר שיכול לגרור עוד ועוד את מועד ביצוע ההיתר בשלמותו. להבדיל מבניה חדשה לחלוטין, שם חברת החשמל מונעת חיבור חשמל למבנה כל עוד לא ניתנת תעודת גמר, בשיפוץ מבנה קיים אין שום "חרב" שמונחת על צוואר הבונה, היות והחשמל כבר מחובר והשכן לא ממש "צריך" את תעודת הגמר… הדרך היחידה, לעניות דעתי, היא לפנות לבית המשפט. להוכיח כי השכן סיים לבצע את השיפוץ העיקרי למבנה (ע"י חוות דעת אדריכלית), להוכיח שלא ביצע מאומה מההסכמות, ולתבוע פיצוי כספי וצו להשלמת העבודות תוך פרק זמן מסויים. נסה לקבל יעוץ אצל עו"ד צפריר בפורום מקרקעין באתר זה.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com03/10/2012 בשעה 11:57 #37405-3071משתתףRe: מועד ביצוע היתר בניה
תוקף ההיתר כבר נגמר מזמן, ואני ביקשתי מהעיריה שיכריחו אותו לבצע את ההיתר, והם לא מסכימים. זה אפשרי ?? אגב, במהלך הדרך הוא הגיש בקשה להיתר שינויים, שם ביקש שלא להזיז את השביל, אני התנגדתי, וקיבלו את ההתנגדות שלי, ככה שגם על פי ההיתר המתוקן, הוא היה חייב להזיז את השביל. גם התוקף של היתר השינויים כבר נגמר (עברה יותר משנה) עדין אי אפשר לעשות כלום ??
03/10/2012 בשעה 12:02 #37404ארז מירבמנהל בפורוםRe: מועד ביצוע היתר בניה
מה שכתבתי קודם תקף. העירייה איננה צד בעניין ולא יכולה לקבוע לאף אחד מתי לסיים את העבודות. תתריע לשכן שאתה עומד לתבוע אותו ואח"כ פנה לבית משפט.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » האם חובה לבצע את כל העבודות על פי היתר