הצפות בגלל גדר בטון של שכן וגדר הפארק
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » הצפות בגלל גדר בטון של שכן וגדר הפארק
-
הצפות בגלל שטח שכן
שלום, אני מבין שעד לבניית קיר השכן, הבעיה היתה קלה יותר. עם זאת, זכותו של השכן למנוע הצפת שטחו משטחים שכנים. מה כתוב בדו"ח? מה מקור ההצפה? אם בדו"ח של היועץ כתוב שההצפות נגרמות בשל הפארק, הרי שברור שהמועצה מחוייבת (ואם צריך- אז דרך בימ"ש) לתקן את הליקוי. לצורך העניין ניתן לקדוח בשטח שלכם כמה כלונסי ניקוז- קידוחים שמאפשרים למים לחלחל דרך חצץ שממלא אותם.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
הבנייה של הקיר לא בגלל ההצפות
תודה על תשובתך. השכן בנה את הקיר לא בגלל ההצפות, אלא ליצור הפרדה בינו לביני. הקמת הקיר שלו היא שחסמה זרימת מים טבעית בין החצרות והביאה להיקוות המים אצלי בחצר, כיוון שבחצר שלי יש ריצוף ואין למים איפה להיקוות והן עלו על גדותיהם (קשה לי להעלות צילום במגבלות הזכרון כאן…). זאת אומרת, לפני קיר הבטון של השכן היו הרבה מים אבל הם התפזרו בין החצרות. היום הם נקווים, והחצר שלי הופכת להיות בריכה כל חורף. יודגש שבניית הקיר של השכן היתה ללא היתר, אבל כשהמועצה באה למקום וראו שבעל הקיר הוא חבר ברשימה של ראש המועצה, אישרו לו את הקיר למרות חוסר הניקוז במקום. תודה
הצפות בגלל שטח שכן
עדיין, זכותו לא לאפשר למים משטח שכן להגיע לחצרו. כיום יש במילא פטור מהיתר על גדר בטון עד 150 ס"מ. יש אצלך בעיית חילחול. היא גוברת בשל זרימה מהפארק? בדוק שזה כתוב בדו"ח ותתבע.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
תודה
תודה על תשובותיך הבהירות והמחכימות. מאוד עזרת לי.
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » הצפות בגלל גדר בטון של שכן וגדר הפארק
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.