הרשאות של הנדסאי מהנדס רשום ולא רשוי
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » הרשאות של הנדסאי מהנדס רשום ולא רשוי
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
02/06/2019 בשעה 22:03 #32252פאדי איברהיםמשתתף
הרשאות של הנדסאי מהנדס רשום ולא רשוי
שלום רב,
האם מותר למהנדס רשום בתחום מבנים ללא רישוי או להנדסאי בניין לחתום על מבנה טראסים מאלומיניום שמפתחו לא עולה על 11 מטר וגובהו עד 5 מטר?
מדובר במבנה כמצויין בתמונה המצורפת.
תודה מראש,
בכבוד רב,
פאדי איברהים
03/06/2019 בשעה 10:47 #40610ארז מירבמנהל בפורוםהרשאות של הנדסאי מהנדס רשום ולא רשוי
שלום, חוק המהנדסים והאדריכלים קובע כי מהנדס רשום (לא רשוי/ הנדסאי בניין) יכול לחתום על "מבנה פשוט" בן 4 קומות, עם מפתחים של 6 מ', או מבנה בעל קומה אחת עם מפתחים של עד 12 מ': "(2) מבנה מקורה בעל קומה אחת, שגבהו עד חמישה מטר מעל פני הקרקע ומפתחו אינו עולה על שנים-עשר מטר, להוציא מבנה שפועלים עליו כוחות דינמיים, ולמעט מבנה מבטון דרוך, מבנה בעל שלד מבטון טרום ומבנה מרחבי מכל סוג" מבחינת גובה ומפתח המבנה שמצולם כאן עומד בתקנות. אבל יש את העניין של ההגבלה של מבנה שפועלים עליו כוחות דינאמיים: אינני משפטן או מומחה בתחום הסטטיקה, אולם ההגיון הבריא אומר שמבנה רגיל – לא פועלים עליו כוחות דינאמיים, אלא רק סטאטיים (למעט רעידת אדמה שתמיד נלקחת בחשבון בחישובים סטאטיים). אולם מבנה קל, שמורכב משלד פלדה עלול לסבול מכוחות דינאמיים של רוח חזקה, ביחוד אם מורכב עליו ברזנט לקירוי. לכן אני ממליץ להתייעץ עם מהנדס רשוי שיבדוק את העניין הדינאמי- ואם הוא מאשר בכתב שלא פועלים כוחות דינאמיים- אתה יכול לחתום על המבנה כמהנדס רשום.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com03/06/2019 בשעה 10:53 #40609פאדי איברהיםמשתתףתודה להתייחסותך המהירה.
תודה להתייחסותך המהירה. בהגדרה לעיל צויין שהמבנה צריך להיות מקורה. האם להגדרה זו השפעה על המבנה שלי שהוא לא מקורה? או שמבנה מקורה מכסה גם מבנה לא מקורה?
פאדי איברהים
03/06/2019 בשעה 12:17 #40608ארז מירבמנהל בפורוםהרשאות של הנדסאי מהנדס רשום ולא רשוי
העלית נקודה משפטית מעניינת (: אכן לכאורה הנוסח לא מזכיר מבנה לא מקורה. אבל שים לב: האם הכוונה של המחוקק היא שהנדסאי בניין יכול לתכנן את מגדל אייפל מחדש? אני חושב שאתה חייב לבדוק את העניין ולקבל חוו"ד משפטית כדי שאחרי זה, אם חס וחלילה יגרם אסון, שלא יבוא בית משפט ויקבע שגם מבנה לא מקורה נחשב כ"מבנה". זכור לי האסון בירושליים שם קרס מבנה דומה בשל הרוח, וחשוב שלא תאלץ להתמודד עם מצב בו ישאלו אותך למה חתמת על משהו בחוסר סמכות. הייתי ממליץ לפנות למשרד העבודה ולשאול ישירות. אם לא עונים- לבקש ע"פ חוק חופש המידע ואז בטוח יענו. אשמח אם תפרסם כאן את תשובתם.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » הרשאות של הנדסאי מהנדס רשום ולא רשוי