Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

התנגדות לבניה

  • This topic is empty.
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #30414
    אלי ד
    משתתף

    התנגדות לבניה

    אני הדייר בדירת גג יחידה מעל 2 דירות בקומה 2 ועוד 2 דירות בקומת קרקע.
    שכניי בצד אחד של הבנין (1 בקומת קרקע וזה שמעליו) בנו הרחבה ללא בקשה להיתר.
    בפרוטוקול אסיפת דיירים הם התחייבו בחתימה כי יבנו ללא חריגה מזכויות הבניה שלהם, בהתאם לחוק וידאגו לגגות עם איטום מלא וגובה מעקה 1.1 מ'. לצערי הם חרגו בבניה מעבר לזכויות, שינו את כל חזיתות המבנה וכעת מסרבים לבנות מעקה גג בגובה שהוסכם אלא רק 50 ס"מ ש"מחייב החוק".
    מאחר וגם שני הדיירים האחרים הצטרפו לבניה ( הסכמה של 80% מבעלי הדירות ), נותרנו עם הנייר ביד, גג בטון גדול מול הפרצוף עם מעקה שאינו מאפשר לנו להרחיב מרפסת אלא אם נגביהו על חשבוננו.
    לאחר שפנינו לעיריה הם הגישו תכנית בדיעבד שאינה תואמת בדיוק למה שנבנה בפועל, ואנו נדרשים להסביר את התנגדותנו לועדה. 
    אנו נסיר את התנגדותנו אם הרשות תחייב אותם להסדיר את ענין הזכויות כך שלא ייגרעו לנו מזכויותינו ,ולחייב אותם לבנות מעקה תקני כפי שהסכימו בחתימה וכן לדאוג לצביעת הבנין כולו לאחר גמר הטיח בשלושת צידי הבנין.
    מה עצתך הטובה במקרה זה? יש לנו סיכוי שהועדה תחייב אותם בכך? 
    אודה לתשובתך בהקדם.

    #37252
    אלי ד
    משתתף

    Re: התנגדות לבניה

    אוסיף רק שהבנין טרם נרשם כבית משותף.


    אלי

    #37251
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    Re: התנגדות לבניה

    שלום, 1. לעניין הצביעה: קשה להאמין שהוועדה תחייב אותם לצבוע את הבניין כולו, אלא רק להתאים את צבע התוספת לצבע הבניין. נכון, במערכת מתוקנת אני מאמין שהועדה צריכה לחייב צביעה של מבנה מוזנח בעת תוספת. אפשר במקרה זה לנסות להגיש התנגדות לעניין זה ולקוות שלמהנדס הוועדה יש חוש אסתטי מפותח. 2. לעניין המעקה: כאן ברור שהחוק לא מחוייב לבצע מעקה, כל עוד לא נכנסה לבקשה הרחבת המרפסת שלך. העובדה שהם התחייבו בפניך לבנות מעקה היא עילה לתביעה בבימ"ש אך לא להתנגדות תכנונית בוועדה. 3. לעניין השימוש במרפסת: אם תרצה להשתמש אי פעם בגג- אתה מחויב בהיתר בניה לביצוע המעקה החדש ושבירת המעקה הקיים. אתה יכול להצטרף להיתר הבניה החדש, או לבצע היתר לעבודה מצומצמת לבד אח"כ. אגב, אם ברצונך להשתמש בגג החדש, או אם תעשה כך ביום מן הימים, השכנים יוכלו לחייב אותך, לפי פסיקות קודמות, להשתתף בעלות בניית היסודות, העמודים, והגג האחרון. ניתן להביא שמאי בורר להעריך עלות זאת. 4. לעניין זכויות הבניה- במידה ומה שרשמת נכון, ההתנגדות מוצדקת ויש לך זכות לבקש פיצוי כספי או חלוקה שווה של זכויות הבניה. כדאי להתייעץ עם עו"ד. 5. לעניין העובדה שהם הגישו תכנית שאינה תואמת בדיוק למה שנבנה בפועל- יש להגיש את הנימוקים בהתנגדות.


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן