Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

התנגדות להרחבת מרפסת שמש

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    yossi_44
    משתתף

התנגדות להרחבת מרפסת שמש

שלום רב. הבניין שלנו בן 7 ומרפסות השמש בו בנויות אחת מעל השניה אבל לא חופפות, עלתה יוזמה בבניין להרחבת המרפסות. אני גר בקומה 6 ומתחתי בקומה 5 דייר שמתנגד להרחבה בכך שניסגר הפתח לשמיים ולכן במידה ותורחב המרפסת שלי  לא יהיה לו מרפסת סוכה, שאלותי הן: 1. האם מספיק רוב של דיירי הבניין לקבלת החלטה על הרחבת מרפסות שמש? או שדי בהתנגדות של דייר אחד על מנת למנוע את היוזמה. 2. בהנחה ש יותר מ 75% מהדיירים בעד ההרחבה יש היגיון להגיש לעיריה בקשת היתר הרחבה ולמרות ההתנגדות של הדייר מקומה 5 (הוא מתנגד בתוקף להרחבה)?
    תודה מראש – יוסי

ארז מירב
    מנהל בפורום

Re: התנגדות להרחבת מרפסת שמש

שלום, המדינה מעודדת אנשים להרחיב את דירותיהם ומרפסותיהם ככל הניתן ע"פ אחוזי הבניה. זו מדיניות, ויש קשר ישיר לזכויות הקניין של הדיירים. פגיעה בזכויות אלה, תיעשה רק במידה והדבר יפגע אנושות בזכויות של אדם אחר באותו מתחם. לכן, במידה ותשיגו 75%, אל תהססו להגיש בקשה. אם הוא יתנגד- התנגדותו תישקל ע"י הוועדה המקומית בכפוף למה שכתבתי למעלה, ורוב הסיכויים שהיא תידחה.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

yossi_44
    משתתף

שלום, יש רוב של 75% מהדיירים להרחבת הדירות. נציג הוועד מבקש שאת הבקשה להיתר ההרחבה ואת התחלת הבנייה של ההרחבה כל הדיירים יבוצעו מלבדי (ואני יגיש בקשה להיתר בנפרד ואם יאשרו לי הרחבה, הצעתו היא שבאופן אישי אני ידאג לקבלן ולכל התשתיות להרחבה). נציג הוועד מעוניין להסיט את המחלוקת ביני לדייר בקומה 5 למרות שזה בית משותף – אני חושב שהוא צריך להגיש היתר שכולל אותי ולחכות לתשובה מהוועדה העירונית לתכנון ובנייה שכוללת אותי, מה לעשות או מה להשיב לו?

ארז מירב
    מנהל בפורום

אם הבנתי נכון, אז הוא רוצה שאתה תהיה החלוץ ותגיש בקשה על שמך בלבד? זו גישה לא נכונה. ראשית, אני לא בטוח שהוועדה תאשר מרפסת שמש אחת בלבד מבחינת מראה ואחידות הבניין. שנית- כאשר השכן יתנגד, במידה והבקשה תוגש ע"י כל השכנים, יהיה לבקשה המשותפת משקל הרבה יותר גבוה בדיון על ההתנגדות.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן