כתיבה בבקשה להיתר (לאישור בדיעבד)- שטח מקלט שקיים בהיתר המקורי.
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » כתיבה בבקשה להיתר (לאישור בדיעבד)- שטח מקלט שקיים בהיתר המקורי.
-
כתיבה בבקשה להיתר (לאישור בדיעבד)- שטח מקלט שקיים בהיתר המקורי.
לפורום שלום רב,
אני מגיש עכשוו בקשה להיתר (לאישור בדיעבד) לתוספות ושינויים מההיתר המקורי שניתן בזמנו. המקלט הוזז ביחס להיתר המקורי ושטחו קטן מ 9 מ"ר ל 6 מ"ר. לציין שהמקלט שקיים בשטח במיקום החדש אושר כבר עכשוו לאחרונה ע"י פקע"ר. בהזזת המקלט מההיתר המקורי השטח נהפך ל"שטח עיקרי". בהיות הממ"ד "שטח שירות" – האם אני יכול להפחית את שטחו 9 מ"ר משטח שירות אחר כדוגמה- מרתף? וזאת על מנת לא להפסיד את השטח שירות – שהיה וניתן בהיתר המקורי. לציין שהמקלט במקומו החדש בשטח 6 מ"ר נרשם כבר בצוו הבית המשותף. טענת רשות מקרקעי ישראל שלא ניתן לרשום בטבלת השטח בדף 1 בבקשה להיתר בדיעבד , שטח של המקלט המקורי כ"שטח קיים" מכיוון שלמעשה הוזז ונהפף ל"שטח עיקרי". אודה להתייחסותכם ומה האפשריות האחרות הניתנות ליישום?. בתודה , דוד
שטח מקלט שקיים בהיתר המקורי
שלום, לא פשוט… יש לבקש מאדריכל שיעיין ספציפית בגרמושקה ובזכויות הבניה ויבדוק.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
שטח מקלט שקיים בהיתר המקורי
מר ארז מירב, בתודה על תשובתך. אני האדריכל (מהנדס) שמגיש את הבקשה להיתר. מדובר על בית צמוד קרקע דו – משפחתי. השאלה היא עקרנית אם ניתן להפחית את שטח המקלט (שאושר בהיתר הקיים) מ"שטח שירות" אחר המוצע בבקשה להיתר הנוכחי (בדיעבד) – מרתף?. לציין שהאדריכלית של השכן בדו- משפחתי עשתה בדיוק אותו דבר (לפני כעשור) ולהם רמ"י אישרה . בתודה דוד.
שטח מקלט
מתנצל, לא הבנתי את השאלה. הכי טוב לגשת לבודק/ת תכניות בועדה המקומית ולהתייעץ, משום שהיא תקבע בסוף.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » כתיבה בבקשה להיתר (לאישור בדיעבד)- שטח מקלט שקיים בהיתר המקורי.
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.