Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מדרגות חיצוניות לבית פרטי

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    bolpo
    משתתף

מדרגות חיצוניות לבית פרטי

יש לי בית פרטי כאשר בקומה השנייה גרה ביתי עם בן זוגה. ברצוני להוסיף מדרגות חיצוניות צמודות לקיר החיצוני לא חורגות מקו בנין והכניסה תהיה למרפסת שקיימת. רציתי לדעת האם צריך להגיש בקשה להיתריי בניה ומה צריכה להיות העלות של ההיתר

ארז מירב
    מנהל בפורום

Re: מדרגות חיצוניות לבית פרטי

שלום, אכן יש צורך בבקשה להיתר. בניית המדרגות תיחשב כתוספת יחידת דיור, ויש קודם לברר האם ניתן עקרונית להוסיף יח"ד על המגרש הספציפי. במידה וניתן, ובמידה ומדובר במדרגות בבניה קלה (פלדה), ייתכן שיתאפשר להגיש "בקשה מצומצמת" מהירה שעלותה כ- 7,000 ש"ח אצל אדריכל ומהנדס.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

bolpo
    משתתף

תודה על התשובה המהירה.   מהי  בקשה מצומצמת? האם ישד עלות נוספת  עבור ההיתר בלבד וכמה?

ארז מירב
    מנהל בפורום

בקשה מצומצמת היא בקשה מהירה יותר וקלה יותר עבור האדריכל. עלות התכנון מפורטת למעלה. יש גם אגרות בניה- יש לבדוק בוועדה.

ארז מירב
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

דב רמלר
    משתתף

מדרגות חיצוניות

באותו עניין בדיוק. יש לי אישורי אדריכל ואישור ממהנדס קונסרוקציה למדרגות. אין חריגה מקווי בניין ואין שינוי במבנה. יש לי גם אישור של הדו שלי ( בית פרטי דו משפחתי). האם עלי לחשוש שלא אקבל אישור מהמועצה המקומית ?( בהנחה שאשלם אגרות וכד')

ארז מירב
    מנהל בפורום

מדרגות חיצוניות

שלום, אני לא רואה סיבה לבעיה. אלא אם קיימת בניה בקומה א' ואז הועדה תחשוש מפיצול יחידות.

ארז מירב
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

דב רמלר
    משתתף

מדרגות חיצוניות

בהמשך לתשובתך.  האם השר החדש לא הוציא/יוציא  לדבריו הנחיות למתן אישור לפיצול בשל מחירי הדיור הגבוהים , בעיקר לבתים פרטיים ?  כדאי לחכות עם הגשת הבקשה להיתרים?

ארז מירב
    מנהל בפורום

פיצול דירה

עד כמה שאני מבין, הפיצול במידה ויתקבל, יהיה רלוונטי רק לבניה רוויה בקומות.

ארז מירב
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מדרגות חיצוניות לבית חדש

היי, אני מתכננת בית חדש, והדיירים מבקשים לבנות מבנה דו קומתי עם כניסה לקומה העליונה רק דרך מדרגות חיצוניות. האם זה מותר? או שחייבים גם מדרגות פנימיות?

מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן