Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מיקום קיר משותף במגרשי דו משפחתיים – באחריות מי?

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    רותי קידר
    משתתף

מיקום קיר משותף במגרשי דו משפחתיים – באחריות מי?

שלום רב
    במגרש בו יש שתי יחידות דיור בקיר משותף. ביקשו לקוחותי ממודד מפה מדידה מצבית, עבור הוצאת תיק מידע מהערייה. (רמת השרון במקרה הזה). 
    המפה אושרה על ידי הערייה, והבית קיבל היתר, השכנים בדו חתמו על ההגשה. והבית נבנה, והסתיים בהצלחה.
    במהלך הבניה, התעורר ויכוח שנגרר למשפט שנערך במהלך 3 השנים של בנית הבית, על מיקום קטע מהגדר האחורית בין השכנים.
    השכנים בדו הצמוד טענו שהגדר האחורית לא ממוקמת לפי הסכם החכירה מול המנהל, והלקוחות שלי טענו שיש להם היתר וחתימה של השכן מהדו על המיקום המצבי של הגדר. ושמפת המדידה  אושרה על ידי העירה וכל הגורמים, ולכן הם דבקו בגירסתם לא להזיז את קיר הגדר האחורית.
    לאחר שלוש שנים, ובדיקות וחוות דעת של מספר מודדים, הגיעו למסקנה שהמודד טעה, הלקוחות שלי הפסידו, היו צריכים להזיז את קו הגדר האחורית ולבנותה מחדש לפי הסכם החכירה. המודד שמדד את המגרש, רשיונו נשלל על תנאי, לאחר ברור במ"פי שהגיעו למסקנה שנערכו טעויות רבות במדידתו.
    הלקוחות שלי תבעו את המודד, בסכום עתק על נזקים., והמודד גילגל את התביעה עלי כצד שלישי. כאחראית לטעות.
     האם לאדריכל יש אחריות ישירה או עקיפה על תוכנית מדידה שקיבל מהמודד? האם אפשרי להאשים אדריכל בתוכנית של איש מקצוע אחר?

ארז מירב
    מנהל בפורום

אחריות אדריכל למפת המדידה

שלום, כמובן שאין שחר לטענת המודד. אין לך את הכלים לבחון את דיוק מפת המדידה או נכונותה והאחריות, לעניות דעתי, כולה על המודד. כל בר דעת יבין זאת ואין לך מה לדאוג. זה הליך נפוץ של נסיון לגלגל על צד ג תביעה, או לפחות חלק מהתביעה. אל תשכחי לבקש הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בחזרה.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

רותי קידר
    משתתף

תודה רבה על השובה

תודה רבה על השובה זה מעודד מאד. מקווה שאכן יהיה כך שוב תודה רותי

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן