מי יכול לחתום עפ"י חוק
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מי יכול לחתום עפ"י חוק
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
15/08/2011 בשעה 08:58 #30103ea-2משתתף
מי יכול לחתום עפ"י חוק
נתבקשתי לתכנן תכנית סניטרית, וכך–עשיתי.
אך בתאגיד המים בקשו חתימת מהנדס אינסטלציה ולא אדריכל.
האם אין ביכולתי לתכנן ולחתום על מערכת אינסטלציה (תכנית סנטרית) למבנה פרטי? פרט ונמק.
לפי מה שזכור לי אין כל בעיה עם נושא זה.15/08/2011 בשעה 09:21 #36764ארז מירבמנהל בפורוםחתימה על תכנית סניטרית/ אינסטלציה
שלום, שוב, מנפלאותיו של חוק התכנון והבניה. רבות כבר נכתב על חוסר הבהירות שבו. לצערי אין לי תשובה ברורה, והדבר תלוי ברשות המקומית. ברור, שמבחינה מקצועית מהנדס סניטציה צריך להכין תוכנית סניטציה. עם זאת, הדרישה ב 99% מהרשויות היא לתכנית סניטרית ברמה כל כך בסיסית (שוחות ושיפועים בלבד) שבפועל מתכננים אותה אדריכלים כחלק מתכנית הפיתוח. מנסיוני- לא נתקלתי בשום רשות (למעט אחת) בה חוייבתי להחתים מהנדס אינסטלציה. אני עצמי תיכננתי עשרות תוכניות סניטריות ואינני מהנדס אינסטלציה. כנראה שנתקלת ב 1% שכן דורשים חתימה של מהנדס. בכל מקרה, תראה ללקוח את תשובתי ומסור לו שהעלות היא עליו.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com15/08/2011 בשעה 09:39 #36763ea-2משתתףRe: חתימה על תכנית סניטרית/ אינסטלציה
אז בעצם זה תקין שהם דורשים, ואם הם לא דורשים זה גם תקין. עפ"י החוק, איפה אני לברר נושא זה יותר לעומק?? תודה.
19/08/2011 בשעה 10:30 #36762ארז מירבמנהל בפורוםRe: חתימה על תכנית סניטרית/ אינסטלציה
כמו שכתבתי, החוק אינו ברור בנושא. מדובר בתקנות עזר מקומיות. יש לבקש מהרשות להראות לך את התקנה. אם הם לא מראים לך, ניתן להתייעץ עם עו"ד.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com08/04/2012 בשעה 15:35 #36761ron53053משתתףRe: חתימה על תכנית סניטרית/ אינסטלציה
מידע על אינסטלציה למי שצריך אינסטלטור-אינסטלציה.com/
09/04/2012 בשעה 10:55 #36760יצחק יצחקימשתתףRe: חתימה על תכנית סניטרית/ אינסטלציה
ניצלת נושא בפורום כדי לפרסם את העסק שלך. באתר שלך כתבת בצורה יפה אבל שכחת לתת מספר טלפון או אפשרות התקשרות.
03/03/2014 בשעה 20:24 #36759alonlokמשתתףRe: חתימה על תכנית סניטרית/ אינסטלציה
המהנדס שלי רוצה 4000+מעמ עבור תוכנית סניטרית .אבל אני לא משנה את האינסטלציה .איפה אני יכול לברר אם צריך תוכנית זאת
03/03/2014 בשעה 20:28 #36758alonlokמשתתףRe: חתימה על תכנית סניטרית/ אינסטלציה
למה מתכונים שאומרים תוכנית סניטרית בהרחבה של דירה
03/03/2014 בשעה 20:49 #36757ארז מירבמנהל בפורוםRe: חתימה על תכנית סניטרית/ אינסטלציה
שלום, יש שני סוגי תכניות סניטריות: מפורטות ועקרוניות. בעיקרון, אין צורך בתכנית מפורטת היות וכל אינסטלטור יודע לבצע את המשימה גם בלי תכנית מפורטת. התכנית העקרונית מספיקה, והיא חלק ממה שהאדריכל נותן בכל מקרה. תכניות מפורטות עושים בד"כ בפרוייקטים ציבוריים או מסובכים, או במקרה שיש דרישה מפורשת מהוועדה המקומית לצורך היתר בניה.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com29/04/2015 בשעה 11:30 #36756רחלית אבן חייםמשתתףתוכנית סניטרית
היי … אני מבצעת תוספת בניה שהתוספת היא מטבח ומעל חדר אמבטיה וחד אמבטיה הורים נתבקשתי ע"י המועצה לערוך תוכנית סניטרית בנפרד לא עם הגרמושה של התוספת מספר שאלות : האם האדריכלית שלי צריכה לערוך תוכנית עם חתכים או רק לסרטט את המגרש עם הביובים החדשים והקיימים ולציין את החיבורים הקיימים והחדשים ? מגישים את זה כמו גרמושקה או שהאדריכלית מדפיסה את זה אצלה ? יש מצב שהמהנדס לא מאשר תוכנית סניטרית ? ומדוע ?
29/04/2015 בשעה 11:36 #36755ארז מירבמנהל בפורוםתגנית סניטרית היתר בניה
שלום, האם האדריכלית שלי צריכה לערוך תוכנית עם חתכים או רק לסרטט את המגרש עם הביובים החדשים והקיימים ולציין את החיבורים הקיימים והחדשים ? כולל חתכים של בורות הביוב בחצר מגישים את זה כמו גרמושקה או שהאדריכלית מדפיסה את זה אצלה ? זה חלק מתכנית הפיתוח המחוייבת להגשה בתוך הגרמושקה יש מצב שהמהנדס לא מאשר תוכנית סניטרית אם עושים את החתכים כמו שצריך, עם שיפוע נכון, וקוטר נכון- אין סיבה לבעיה. אם האדריכלית שלך זקוקה להנחיה- שתיגש למהנדס הסניטרי העירוני ותקבל הסבר.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מי יכול לחתום עפ"י חוק