Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ממד לבית ישן שבשיפוץ והרחבה

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    -3036
    משתתף

ממד לבית ישן שבשיפוץ והרחבה

שלום.קניתי בית ישן של 60 מ"ר על מגרש של 350 מ"ר. אני מעוניין לשפץ את הבית ולהוסיף (בצמוד למבנה הישן) עוד 60 מ"ר שעליהם עוד 60 מ"ר. (כך שבעצם המבנה הישן לא משתנה חיצונית). בנוסף להוסיף מחסן 12 מ"ר בחצר. כל התכנית עומדת בתב"ע של המקום. אני מבין שאני מחויב בממ"ד.
    1) האם ניתן כי המחסן יהיה ממ"ד? אם כן אני מבין כי ניתן להוזיל עלויות על ידי קניית ממ"ד מוכן. נכון?
    2) האם ניתן לחזק את אחד החדרים שבבית הישן כך שיהיה ממ"ד? אם כן מה צפי העלויות? שמעתי שיש רב ממד- שהוא פתרון לבעיה כזו- האם הוא פתרון מאושר? האם יש עוד סוגי פתרונות כאלו?
    3) האם חייבים ממ"ד גם בקומה השניה?
    4) את הבניה החדשה אני מתכנן לעשות מקונסטרוקצית ברזל וחיפוי עץ, בכדי לקצר זמן בניה. באם הממ"ד יבנה באיזור החדש, אני מניח שאצטרך אותו לבנות מבטון מזוין. האם בעקבות זאת כבר כדאי לי את הכל לבנות מבטון?
    בתודה מראש.

ארז מירב
    מנהל בפורום

Re: ממד לבית ישן שבשיפוץ והרחבה

שלום, 1) האם ניתן כי המחסן יהיה ממ"ד? אם כן אני מבין כי ניתן להוזיל עלויות על ידי קניית ממ"ד מוכן. נכון? הממ"ד חייב להיות מחובר למבנה עם מסדרון. השימוש שלו בפועל לא מעניין אף אחד. הוא נחשב בכל מקרה כשטח שירות. 2) האם ניתן לחזק את אחד החדרים שבבית הישן כך שיהיה ממ"ד? אם כן מה צפי העלויות? שמעתי שיש רב ממד- שהוא פתרון לבעיה כזו- האם הוא פתרון מאושר? האם יש עוד סוגי פתרונות כאלו? כל עוד ניתן פיזית לבנות ממ"ד בקומת הקרקע, פיקוד העורף לא יאשר שום שיפור מיגון, או פתרון אחר. 3) האם חייבים ממ"ד גם בקומה השניה? לא. 4) את הבניה החדשה אני מתכנן לעשות מקונסטרוקצית ברזל וחיפוי עץ, בכדי לקצר זמן בניה. באם הממ"ד יבנה באיזור החדש, אני מניח שאצטרך אותו לבנות מבטון מזוין. האם בעקבות זאת כבר כדאי לי את הכל לבנות מבטון? שאלה מצויינת. נראה לי שלפחות את קומת הקרקע (כולל התקרה) כדאי לבצע מבטון. את קומה א' ניתן לבנות עליה בקלות ובנוחות ע"י שלד קל.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

-3036
    משתתף

Re: ממד לבית ישן שבשיפוץ והרחבה

המון תודה – עזרת לי מאוד.

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן