ממד לחסרי מקלט!
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » ממד לחסרי מקלט!
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
16/05/2018 בשעה 08:59 #31953CHILGI CHILGIמשתתף
ממד לחסרי מקלט!
בוקר אור ושוב תודה על עזרתך הרבה!! 🙂
שאלה לגבי תוספת ממד:
1.אנחנו בבניין בעל 7 דיירים. (שניים מהם בבקתות מחוץ לבניין ומשתייכים לבניין)
2.אנו רוצים להתחיל תהליך של תוספת ממד לא בטוחים שהשכנים יתמכו.
3.הבנו מתשובתך הקודמת שגם אם הם לא יאשרו לנו, המדינה נוטה לעזור לאזרח שאין לו מקלט ומאשרת ב99% מהמקרים את בנית תוספת הממד.
כמה שאלות:
1.כמה זמן תהליך קבלת אישור לוקח?
2.לא נח לי לשוחח עם השכנים, אנשים לא קלים….האם אני יכולה לפנות כבר להתחלת תהליך בעיריה, וממילא ישלח להם מכתב, ואנחנו נפרסם כמקובל בכל הרחובות לידנו שאנחנו מוסיפים ממד ושמי שרוצה יכול לפנות להתנגדות?
כלומר, האם אנו יכולים שלא לעבור שכן שכן ולבקש אישורו? ופשוט אחרי זה העיריה תשאל אותם?
3.איך מתחילים את התהליך? האם אני יכולה לפנות באינטרנט באתר העיריה ולעשות כל הפרוצדורות? האם עדיף שאגיע לעיריה? זה מקצר? למי בדיוק אני צריכה ללכת?
4.מה הדבר הראשון שצריך לעשות? לבדוק זכות בניה? אצל מי? איפה? למצוא אדריכל?
המון המון תודה על העזרה הרבה!!
24/05/2018 בשעה 18:37 #40043ארז מירבמנהל בפורוםבניית ממ"דים בבניין משותף
שלום, 1.כמה זמן תהליך קבלת אישור לוקח?- כשלושה חודשים עד חצי שנה לתכנן ועוד חצי שנה להיתר. 2.לא נח לי לשוחח עם השכנים, אנשים לא קלים….האם אני יכולה לפנות כבר להתחלת תהליך בעיריה, וממילא ישלח להם מכתב, ואנחנו נפרסם כמקובל בכל הרחובות לידנו שאנחנו מוסיפים ממד ושמי שרוצה יכול לפנות להתנגדות? ע"פ החוק את חייבת לנסות לפנות לשכנים לפני הפעלת סעיף 36. 3.איך מתחילים את התהליך? האם אני יכולה לפנות באינטרנט באתר העיריה ולעשות כל הפרוצדורות? האם עדיף שאגיע לעיריה? זה מקצר? למי בדיוק אני צריכה ללכת? פונים לאדריכל והוא יבצע הכל.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com07/06/2018 בשעה 09:07 #40042CHILGI CHILGIמשתתףלארז מירב היקר
סליחה רבה שלא הודינו עד עכשיו. לא ראינו את תשובתך. מאד מאד מודים לך על השקעת הזמן והטירחה מעריכים מאוד. הבנו את התשובה, רק שיש בעיה, אנחנו בנתק מהשכנים. לא יכולים לפנות אליהם…. האם אי אפשר בשום אופן לפנות לאדריכל להתחיל את התהליך, וממילא מהעיריה ישאלו אותם על הסכמתם ואם יש להם התנגדות הרי. שנית, האם אתה בטוח שיש לנו סיכוי שיאשרו לנו בעיריה ממד גם אם כל השכנים מתנגדים? אני מזכירה שאנו בקומת קרקע, התוספת ממד לא על גינה משותפת ויש עוד 3 מטרים מרווחים למעבר לשכנים בלי כל בעיה, יש גם עוד כניסה שכולם נכנסים בה תמיד. ושאין לנו מיגון ואין מקלט ואנחנו מאוד דואגים מזה. המון תודה על ההבהרות מראש
07/06/2018 בשעה 13:51 #40041ארז מירבמנהל בפורוםבניית ממ"דים בבית משותף
תודה! תשובות: יש בעיה, אנחנו בנתק מהשכנים. לא יכולים לפנות אליהם…. האם אי אפשר בשום אופן לפנות לאדריכל להתחיל את התהליך, וממילא מהעיריה ישאלו אותם על הסכמתם ואם יש להם התנגדות הרי. חייבים לנסות קודם. שולחים להם מכתב רשום. רק אם לא מגיבים לכם- ניתן להגיש בקשה להיתר ולבקש שיפעילו את סעיף 36. שנית, האם אתה בטוח שיש לנו סיכוי שיאשרו לנו בעיריה ממד גם אם כל השכנים מתנגדים? כל עוד התכנון הגיוני מבחינה אדריכלית- בוודאי.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » ממד לחסרי מקלט!