מרפסת מקורה ומרפסת שאינה מקורה
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מרפסת מקורה ומרפסת שאינה מקורה
-
מרפסת מקורה ומרפסת שאינה מקורה
האם מרפסת זיזית מקורה (יש מעליה מרפסת נוספת ותחומה עם קיר אחד בלבד) תחשב כשטח עיקרי או כשטח שירות? האם המרפסת העליונה שאינה מקורה תחשב כשטח שירות או רק יש לצין בטבלת שטחים כ-"שטחים בלתי מקורים"?
תודה
חישוב שטח מרפסת
שלום, האם מרפסת זיזית מקורה (יש מעליה מרפסת נוספת ותחומה עם קיר אחד בלבד) תחשב כשטח עיקרי או כשטח שירות?- שטח שירות האם המרפסת העליונה שאינה מקורה תחשב כשטח שירות או רק יש לצין בטבלת שטחים כ-"שטחים בלתי מקורים"?- אכן "שטחים בלתי מקורים"
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
שלום,
שלום, ברשותי (עדיין בשלבי הבניה) מרפסת מקורה חלקית בבניין משותף קומה 1.
מעלי מרפסות קטנים יותר (כ-18
מעלי מרפסות קטנות יותר (כ-18 מ"ר, מסומן בצבע כחול) כך שיוצא שהמרפסת שלי מקורה רק באמצע. מרפסת שלי כ- 39 מ"ר. מעלי 8 קומות, אז סיכוי לא קטן להרמות זבל במרפסת והצפות כי כל הקיר של הבניין תרכז את המיים אצלי על המרפסת. שאלה 1: האם נקודת ניקוז 1 מספיקה לפי התקנות הנייה בהנתן העובדה, שהמרפסת פתוחה שלי, רצפתה היא הגג של דירת מגורים? שאלה 2: איזו אישורים/התרים אני נדרש להוציא בכדי להתקין שתי פרגולות חשמליות מבד?
קירוי מרפסת
שלום, שאלה 1: האם נקודת ניקוז 1 מספיקה לפי התקנות הנייה בהנתן העובדה, שהמרפסת פתוחה שלי, רצפתה היא הגג של דירת מגורים?- יש להתייעץ עם מהנדס אינסטלציה. בעיקרון העומס והקוטר של מערכת שפכים ושל מערכת ניקוז מי גשם יהיו לפי ת"י 1205, חלק 2 שאלה 2: איזו אישורים/התרים אני נדרש להוציא בכדי להתקין שתי פרגולות חשמליות מבד? החוק לא מתייחס לפרגולות חשמליות אלא קובע תנאים לפטור. במידה והפרגולה לא עומדת בתנאים אלה, יש להתייעץ עם אדריכל בשטח.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » מרפסת מקורה ומרפסת שאינה מקורה
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.