ניקוז מים לגינה של שכן
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » ניקוז מים לגינה של שכן
-
ניקוז מים לגינה של שכן
בהנחיות מרחביות של מחלקת הנדסה בשביל שכונה שלנו רשום על ריצוף חצר שלפחות 60 אחוז של שטח לא בנוי צריך להשאיר לחילחול.אנחנו גרים בבית של 4 דירות עם גינות צמודות.מולינו בניין גם של 4 דירות עם גינות צמודות שמפלס שלו 1.6-1.8 מטרים יותר גבוה.גינות של 3 דירות מרוצפות 100 אחוז ונראה שגם רביעית בדרך לריצוף מלאה.הם בלי לשאול הסכמה שלנו פותחים צינורות ניקוז לגינה שלנו.לפני 4 ימים פתחו כבר צינור שלישי למרות שאמרנו שאנחנו לא מסכימים.הוצאנו אותו אבל הם החזירו אותו אם איומים.במחלקת פיקוח אומרים שבגלל שמדובר בקינין הם לא מתעסקים עמ ריצוף ומרזבים וצריך רק תביעה אזרחית.השאלה:אם הם לא מתעסקים עם ריצוף בשביל מה הנחיות מרחביות על ריצוף חצרות?מי קובע במה מחלקת פיקוח עוסקת ובמה לא? השכנים שופכים במרזבים האלה גם מי שטיפה גם מי כביסה כך שאנחנו מרגישים שגינה שלנו הפכה לביוב שלהם .ברפורמת פרגולה רשום שמותר לרצף את החצר בלי היתר בתנאי שזה לא מקלקל את הניקוז הקיים.האם במקרה שלנו שלשכנים היתה קרקע לחילחול והם ריצפו את כולה ופתחו צינורות ניקוז לשכנים זה נחשב קלקול של ניקוז הקיים והם היו צריכים היתר בשביל זה?
הנחיות מרחביות ופיקוח
שלום, הנחיות מרחביות הן הנחיות חוקיות לכל דבר ועל מחלקת ההנדסה לאכוף אותן באמצעות יחידת הפיקוח. ממליץ לכתוב מכתב רשום ליו"ר הועדה, למהנדס הועדה והעתק ליוץ המשפטי של הועדה. אם לא עוזר- יש לפנות למבקר המדינה פניות הציבור
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
הנחיות מרחביות ופיקוח
עכשיו הייתי אצל מהנדסת העיר.היא אומרת שמותר לשכנים לרצף את כל החצר והם לא צריכים היתר בשביל זה.ושזה לא פוגע בניקוז הקיים אלה פוגע בניקוז הטבעי.תודה על התשובה שלך.
הנחיות מרחביות
במחלקת הנדסה אמרו לי שאם השכנים היו מבקשים היתר אז הם היו מחיבים אותם גם לבצע הנחיות מרחביות אבל בגלל שהם ריצפו 100 אחוז של החצר ללא היתר-אי אפשר לתבוע אותם כי ריצוף זה לא בניה.התקשרתי גם למחלקה משפטית של העירייה אבל שם לא מתמצאים בהנחיות מרחביות והפנו אותי למחלקה טכנית.בקיצור כל זה היה מצחיק לו לא היה כו' עצוב.
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » ניקוז מים לגינה של שכן
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.