סטייה מהיתר הבניה
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » סטייה מהיתר הבניה
-
סטייה מהיתר הבניה
הי , צריך עצה.
הנה המצב – מדובר בהרחבת בניה של חדר בדירה קיים.
בתוכנית שהוגשה והוצא היתר יש קיר שבמקור היה הקיר החיצוני של הדירה , עכשיו בעקבות בניית ההרחבה, הוא הפך להיות פנימי.
אני רוצה להרוס את הקיר הזה (לאחר אישור מהנדס כמובן)
האם אני יכול במסגרת בניית ההרחבה להרוס אותו, או שזו נחשבת סטייה מהיתר הבניה ואני צריך לבקש שינויים בהיתר ?
מקווה שהשאלה שלי ברורה
הרי ברור שאני יכול לבנות לפי ההיתר, ודקה אחרי קבלת תעודת גמר, להרוס את הקיר (כעת הוא פנימי ואין צורך בהיתר לשינויים פנימיים). אבל אני רוצה לעשות את זה תוך כדי הבניה בכדי לגמור בפעם אחת את כל העבודה.
סטיה מהיתר
שלום, אכן, אין שום בעיה להרוס את הקיר, כל עוד יש אישור מהנדס. מדובר בשינוי פנימי.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
תודה על התגובה.
תודה על התגובה. רק בכדי שהיה בטוח – אני יכול להרוס את הקיר שהיה חיצוני והפך לפנימי (כמובן עם אישור מהנדס, ובלי הריסה של עמודים/חגורות ועם חיזוק ככל שידרש) תוך כדי עבודת הרחבת הדירה במסגרת ההיתר המקורי. (צרפתי סקיצה.. רוצה להרוס את המסומן בצהוב) האם האדריכל שלי מחוייב לחתום לי על הבקשה לתעודת גמר (שהרי הוא מאשר שהביצוע הוא לפי ההיתר)? יש לי הרגשה שהוא יפחד או לא יסכים לחתום לי על זה…. אגב – עם עולה השאלה למה בכלל הקיר שאני רוצה להרוס מופיע בהיתר – בכלל שהאדריכל סרב להוריד אותו בתכנון (ולהוסיף הערה בכפוף לאישור מהנדס), ובשביל להוריד את הקיר רצה שאבצע סקר של הקיר (ע"י גילוח חלק מהטיח) כבר עכשיו – דבר שלא הגיוני לעשות בזמן שגרים בדירה והבניה לא מבוצעת מחר בבוקר (שלא נדבר על העלויות) אודה לדעתך המלומדת
סטיה מהיתר
לי לא היתה שום בעיה לחתום. אם הוא עושה בעיות, בקש ממנו שיכין תכנית שינויים ויעבירה לוועדה. זה הליך קצר ומקובל.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » סטייה מהיתר הבניה
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.