סיפוח גינה משותפת לטובת אחד הדיירים
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » סיפוח גינה משותפת לטובת אחד הדיירים
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
09/09/2012 בשעה 11:38 #30483sivan7799משתתף
סיפוח גינה משותפת לטובת אחד הדיירים
היי ארז,
אני בת 29 ורכשתי בחודש אוגוסט 2011 דירת קרקע, בבניין בעל 6 דירות.
בעלי ואני מיד הבחנו בפוטנציאל, גינה משותפת ממש ביציאה של חלום הסלון שלנו, מוזנחת, חול, זבל ואפילו פסולת בניינית.
לאחר שהכרנו את כל השכנה, כולל השכנה בעלת 3 הדירות בבניין, שאלנו אותה ושכן נוסף האם זה בסדר שנשתמש בגינה ונעשה פתח יציאה? נאמר לנו שבשמחה. אנחנו כחלק בלתי נפרד מהשיפוצים שלנו עשינו הכנה ליציאה לגינה, שזה אומר, תריס חשמלי עד הריצפה וזהו!
עבר זמן מה ואותה שכנה עשתה שער חשמלי בחנייה משותפת ומנעה מאיתנו במשך חצי שנה כניסה לחנייה, בטענה כי היא שלה. היינו סבלניים וסובלניים ובסופו של דבר, זימנה היא אותנו לפגישה במשרד עו"ד, כאשר היא מציעה לנו לבנות חניה נוספת על חשבוננו וכך היא תתן לנו להיכנס לחניה, כאשר 3 החניות הקימות הן שלה ובתמורה היא תתן לנו את הגינה בטאבו. אף שהרעיון של גינה בטאבו קסם לנו, לא הסכמנו לדבר, אמרנו לעורך הדין שלה שדבר ראשון אנחנו רוכשים שלט לשער ונכנסים לחנייה המשותפת של כולנו ואח"כ נחשוב על השאר. חשוב לציין שבעלה, זכרונו לברכה, היה קבלן הבניין ובנה מחסנים לא חוקיים במקום מקומות חנייה לדיירים כפי שחויב.
לאחר זמן מה שהשתקמו כלכלית מעט, כשפגשתי את השכנה אמרתי לה כי אני מוכנה להצעתה, אך קודם כל אשמח לעשות את הגינה (על חשבוני) של כולם ואח"כ נעשה את החנייה, הרי שזה פחות חשוב לנו שכבר יש לנו והרי שחזית הבניין כל-כך ישנה והרוסה, שדבר זה יהיה יעיל יותר לטיפוח הבניין. תשובתה הייתה כי אין לה אינטרס לתת לי הגינה אף על פי שהיא אינה באמת יכולה להשתמש בה כי היא בתוך חלוני משמה בתוך ביתי ופולשת לפרטיותי, וכי נושא החנייה כבר לא כל-כך מעניין אותה. בקשתי יפה, הסברתי, בקשתי, ציינתי כי אקח עלי את כל הנטל הכלכלי, מעבר לכך שחשוב לי הפרטיות והבטחון שלי (הייתה פריצה לשכן לידינו) ואני מתחננת אליה שתיהיה אנושית ותתן לי להנות ממשהו שבין כה וכה לה לא יועיל.
היא אמרה כי אין לה בעיה עם גדר חיה וכו' אך היא תשוחח עם משפחתה, אחותי וגיסה שאחת הדירות היא על שמה ומשכירים את הדירה ותחזור אלי עם תשובה.
שורה תחתונה, אין לי פרטיות, אין לי בטחון ואני מוכנה לתת כדי לקבל, אך עושה רשום שללא קשר להתנהגותנו הסבלנית והסובלנית הם רואים אותנו כפולשים, הבניין שלהם!
מה אתה מציע? אנא עזור לנו!!!
תודה רבה ובברכת שנה טובה וחג שמח09/09/2012 בשעה 11:47 #37374ארז מירבמנהל בפורוםRe: סיפוח גינה משותפת לטובת אחד הדיירים
שלום סיוון, באמת חבל שלא הסכמתם להצעה שלה לקבל טאבו על החצר. כעת, נותר לבחון את הסיפור מההיבט המשפטי: ראשית, אין מחובתה לעשות מאומה בנוגע לחצר. הכל מתוך רצון טוב. שנית, אתם בעמדת מגננה מהסיבה הבאה: כל שינוי בחזית המבנה, ובוודאי פתיחת פתח יציאה לחצר משותפת, מחייב היתר בניה בחוק, והסכמה של 75% מהדיירים. במידה ומישהו יפנה למחלקת הפיקוח, אתם תהיו בבעיה. אני ממליץ לפנות לאותו עו"ד במכתב שבו תודיעו שאתם מסכימים לתנאים שהוצגו בפגישה ההיא. תציעו לו "סוכריה" בדמות תשלום מלא על טרחתו בניסוח הסכם כזה. תקוו שהעו"ד ישכנע אותה או את בני משפחתה להסדר, ופעלו מייד אח"כ לבצע את היתר הבניה כחוק.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » סיפוח גינה משותפת לטובת אחד הדיירים