ערעור על דחיית היתר בנייה למרפסות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » ערעור על דחיית היתר בנייה למרפסות
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
29/09/2015 בשעה 19:57 #31153נדב פמשתתף
ערעור על דחיית היתר בנייה למרפסות
שלום,
אנו בניין משותף עם 6 דיירים בהליכי היתר בנייה לתוספת ממדים ומרפסות.
בניין אחד לידנו(נחשב בניין יחסית תאום-נבנה ע"י אותו קבלן בשנות ה70) הגיש את אותה בקשה לפנינו עם אותם אחוזי בנייה ומגרש דומה לשלנו בגודלו.
לבניין שלידנו אושרה רק בניית ממד ונדחתה המרפסת עקב פתיחת מרפסות שירות שהפכו לשטח עיקרי.
הדיירים בבניין שלנו כעת חוששים להגיש בקשה להיתר עבור מרפסות כי פוחדים שלא יאשרו את ההיתר למרפסות-גם אצלנו נפתחו מרפסות שירות.
קיים שטח פנוי גדול מאוד במגרש המספק בניית מרפסות שמש גם לבניין שלידנו וגם לבניין שלנו אנו.
האם יש סיכוי לקבל היתר למרפסות?, ובהנחה שלא ינתן היתר האם יש סיכוי להגיש ערעור על הדחייה גם בבניין שלנו וגם בבניין השכן ומה הסיכוי שיתקבל הערעור?
תודה,
נדב29/09/2015 בשעה 20:34 #38538ארז מירבמנהל בפורוםערעור על דחיית בקשה להיתר בניה
שלום, ראשית, בקשו מהאדריכל שלכם לתאם לכם פגישה במשרד מהנדס העיר, בוועדה לתכנון ובניה (אפשר גם ללכת לבד אבל זה לא מקצועי כי לא תבינו את המונחים). שמעו בדיוק מה הבעיה וקבלו יעוץ ממהנדס העיר ומהאדריכל שלכם לגבי אפשרויות התכנון. רק לאחר שמוצו כל האפשרויות ונבדקו כל ההיבטים התכנוניים והמשפטיים, ניתן להגיש בקשה, ועם דחייתה להגיש ערעור. ערעור שלא יהיה מוכן כהלכה ומעוגן היטב פשוט יידחה.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com03/10/2015 בשעה 21:18 #38537נדב פמשתתףהשאלה אם נבוא מראש לעירייה
השאלה אם נבוא מראש לעירייה ונציג את עמדתנו זה לא יכניס תשובה שלילית ישירות לנציג הערייה שישב מולנו וזה יאמר לנו שלא ניתן לקבל היתר למרפסות. לא כדאי ישיר להגיש את התוכנית עם ממד ומרפסת ביחד?
03/10/2015 בשעה 21:40 #38536ארז מירבמנהל בפורוםערעור היתר בניה
אני מאמין גדול בתיאום מראש עם הוועדה. אין סיבה שדווקא בגלל הפגישה תסורבו.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com26/10/2015 בשעה 22:07 #38535נדב פמשתתףתוספת מרפסת וממד
היי ארז, מה שלומך ותודה על ההתייחסות עד כה.. קיימתי כבר כמה פגישות במחלקת הרישוי של העירייה ואני די מיואש ע״פ תיק המידע אני רשאי בבניין לבנות כדלקמן: 84%+ 6% לשיפור התכנון+ 5% בגין התקנת מעלית כלומר סהכ: 95% המגרש שלנו הוא סהכ 759מ״ר בחישוב של95%*759=721.05 מ״ר (מה שמותר לבנות) בפועל אני במצב קיים של 562.08 בנייה קיימת+167.94 מרפסות שנסגרו=730.02 מ״ר כלומר אני בחריגת בנייה של 8.97 מ״ר =730.02-721.05 אנחנו 6 דיירים בבניין לגבי עניין תוספת הממד לא קיימת בעייה ונוכל להוסיף. בעניין המרפסת על אף שע״פ חוק התכנון והבנייה ניתן להוסיף מרפסת 12 מ״ר לכל דירה העירייה טוענת שעלי להוריד 8.97 מ״ר מהבניין כדי שאגיע לאחוזי הבנייה המותרים ע״פ תיק המידע. אם מחשבים את זה כמותית זה בערך להוריד כ1.5 מ״ר מכל דירה. העירייה מערימה עליי ועל שאר הדיירים קשיים ואינני מצליח עם עניין המרפסת בגלל 9 מ״ר חריגה. האם ניתן לעשות משהו ? אשמח לתשובתך נדב
26/10/2015 בשעה 22:45 #38534ארז מירבמנהל בפורוםאחוזי בניה
למען האמת קשה לי להאמין שיש מה לעשות. אני מציע להתייעץ גם עם אדריכל מקומי אשר מכיר היטב את הנהלים. בכל מקרה, אולי אפשר לשנות נקודתית את התב"ע. גם כאן, רצוי לתאם מראש את זה ולראות כמה היטל השבחה יגבה.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com30/10/2015 בשעה 17:37 #38533נדב פמשתתףהיי
היי מבדיקה שערכתי עם מודד מוסמך הייתה פרצלציה בשנת 1975 הורידו לנו 40 מ׳ מהמגרש לטובת העירייה עבור בניית מדרכה. כעת העירייה אומרת שאני בחריגה, אבל היא זו שבעצם הורידה לי מטראז׳ מהמגרש המקורי משנת 1973. הבניין נבנה כחוק עפ אחוזי הבנייה המותרים. האם אתה חושב שם אסב את תשומת לב הועדה לכך יש לי קייס? נדב
02/11/2015 בשעה 12:10 #38532ארז מירבמנהל בפורוםאחוזי בניה
אין ספק שזה מקרה קלאסי בו הפקעת שטח פוגעת בהתפתחות המבנה בהמשך. אני מניח שזה יעזור, אבל רק באם תגיעו איתם להסכמות תוך שינוי נקודתי לתב"ע. בלי שינוי תב"ע- לא מאמין שהם יסכימו.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com02/11/2015 בשעה 13:52 #38531נדב פמשתתףכשאתה מתכוון לשינוי נקודתי
כשאתה מתכוון לשינוי נקודתי לתבע, כוונתך לפרסום הקלות?
02/11/2015 בשעה 19:03 #38530ארז מירבמנהל בפורוםשינוי תב"ע- אחוזי בניה
אני מדבר על שינוי תב"ע נקודתי.
ארז מירב
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com -
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » ערעור על דחיית היתר בנייה למרפסות