פרגולה / סוכך
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » פרגולה / סוכך
-
פרגולה / סוכך
היי, הקיר האחורי של הבית (ביציאה למרפסת) במרחק 3 מטר מגבול מגרש ולפי החוק מותר לבלוט עם הפרגולה רק 40% מקו בניין, מה שאומר 1.2 מטר, וזה לא מספק את הצרכים שלנו
אנחנו מעוניין לקבל הצללה על כל האזור של המרפסת ( 3 מטר)
אשמח להבין האם ישנם פתרונות אחרים שהם לא פרגולה
למשל סוכך מתקפל? גזיבו? קירוי על גלגלים?
בגדול לא אכפת לנו מה יהיה הפתרון כל עוד שהוא חוקי, ויכסה לנו את כל המרפסת, ויחזיק לאורך זמן
אשמח לתשובתך
מצרף תמונה של הקטע המדובר (אם זה רלוונטי, אז הוועדה היא היזראלים, והם להם הקלות בנושא, אמרו שגם לי ניתן להגיש בקשה להקלה)
12_462.jpg
פרגולה/ סוכך
שלום, אכן לגבי פרגולה מותר להתרחק מקו הבניין עד 40% ממנו. לגבי סוכך מתקפל/ מרקיזה- קווי הבניה נקבעים בהנחיות מרחביות מקומיות- ישנם מקומות בהם ניתן להתקרב עד 50 ס"מ מקו הגבול הצידי. לגבי קו הגבול הקדמי הגישה קשוחה יותר. הכי טוב- לברר בועדה המקומית שלכם. יש לוודא שהמרקיזה לא בולטת במצבה הסגור יותר מ-50 ס"מ מקיר הבניין. על גגון או סוכך מעל 20 מ"ר יש להודיע לרשות הרישוי בתוך 45 ימים ממועד ביצוע העבודה. אל ההודעה יש לצרף אישור מהנדס מבנים על עיגון הגגון או הסוכך ויציבותו. להלן קישור: טופס הגשת בקשה לגגון מעל 20 מ"ר. (אין צורך בהיתר בניה, רק לדווח).
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
תודה, המשך שאלה:
מה במידה ואני מעוניין בגגון מעל 20 מ"ר אבל השתמשתי בכל התכסית , האם צריך להגיש בקשה להקלה עבור התכסית ?
פרגולה/ סוכך
בהחלט. אני לא רואה בעיה עם זה.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » פרגולה / סוכך
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.