Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קיר בנוי בין שתי חצרות

  • הנושא הזה ריק.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #31916

    קיר בנוי בין שתי חצרות

    חצר של שכנים שלנו במפלס בערך 1.65 מטר גבוה ממפלס שלנו.אנחנו בנינו קיר תמך בשטח שלנו על חשבונינו עם היתר בניה בגובה 1.80מטר.6 שנים אחרי זה הם הוסיפו על הקיר שלנו בלי לדבר איתנו ובלי היתר עוד בערך 80 סנטים קיר דו צדדי שחצי מעובי שלו על הקיר שלנו בשטח שלנו.הם לא שילמו לנו על כך שהשתמשו בקיר שלנו . עכשיו הם "לא מבינים" שמה שהם בנו זה קיר משותף וגבול בינינו נמצא באמצע הקיר.לפני כמה ימים הם תלו שטיח שלהם על הקיר כך שהוא ירד בצד שלנו עד הרצפה ופגע בעץ שלנו.הם לא מורידים אותו כבר שבוע.כלומר מבחינתם בגלל שהם בנו חלק קטן למעלה אז כול הקיר למעלה הוא שלהם משני צדדים.רציתי לשלוח להם מכתב מעורך דין אבל נתקלתי בבעיה שעורכת דין גם לא מבינה למה אני טוענת שהקיר משותף הרי השכנים בנו אותו.שאלתי:האם יש חוק ששם רשום חד משמעי על כך או שצריך ללכת למשפט עם זה.זאת היתה פעם ראשונה שפניתי לעורך דין ולצערי למדתי מניסיוני שלא כולם מתמצאים בהכול.איך למצוא עורך דין שיודע את הנושאים האלה?זה לא סתם אינטרס תאורטי,יש לנו מטרד גדול מהצד השני של הקיר הזה.אז אם יש חוק על קיר בנוי בין שתי חצרות הייתי מאוד שמחה לראות את הציטוט.תודה.

    #39960
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    קיר בנוי בין שתי חצרות

    שלום, אינני עו"ד אבל יש לי נסיון (: פסיקות תקדימיות קובעות: 1. קיר תומך בין שתי חצרות הוא רכוש משותף. כאשר בניתם אותו, היה עליכם לשתף את השכן בתכנון המוצע, בבחירת הקבלן, ואז על השכן היה לשלם מחצית. 2. הבניה החדשה על הקיר שלכם מחייבת היתר, בשל הגובה הרב שנוצר מכיוון השטח שלכם עם הקיר החדש. ניתן לבקש צו הריסה. 3. בכל מקרה יש הרבה הגיון שגם אם לא שילמו לכם בזמנו מחצית משווי קיר התמך, עדיין,  כאשר עושים בו שימוש כעת כביסוס לקיר החדש, מן הדין לשלם את החלק היחסי של הבסיס. 4. אתם אינכם מחוייבים לשלם מחצית משווי הקיר החדש, משום שהוא נבנה ללא היתר, ובלי תיאום איתכם. פנו ליעוץ אצל עו"ד המתמחה במקרקעין


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #39959

    תודה על התשובה מהירה

    קודם היה פה קיר תומך נמוך וגדר רשת.בין שתי חצרות היה שיפוע וגדר רשת היתה בסוף השיפוע למטה . השכנים החליטו"לישר שטח" ומילאו את השיפוע מעל הגדר באבנים ופסולת בניה כך שהרשת בין העמודים נמתחה וגדר כל הזמן היתה תחת לחץ ממשקל של אבנים ופסולת בניה, פשוט בסכנת קריסה.פקחית בניה לא הבינה מה הבעייה שלנו.הצאנו לשכנים ביחד לבנות קיר תומך יותר גבוה אבל הם סירבו להשתתף.בסוף במקום שהם יבנו בנינו אנחנו בשנת 2007 והם הוסיפו בשנת 2013,לפני 5 שנים.האם חלה התיישנות על בניה ללא היתר שלהם? ועוד שאלה:האם בפסיקות תקדימיות נאמר שהגבול בקיר משותף עובר באמצע הקיר?או שזה מובן מאליו?


    #39958
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    קיר בנוי בין חצרות

    האם חלה התיישנות על בניה ללא היתר שלהם?- אין התיישנות על עבירות בניה האם בפסיקות תקדימיות נאמר שהגבול בקיר משותף עובר באמצע הקיר?או שזה מובן מאליו?- הגבול אמור לעבור בדיוק במרכז הקיר התומך. נעזרים במודד לשם סימון מדוייק.


    ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        


    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן