Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

רכישת דירה עם אפשרות לגלריה

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    levwais
    משתתף

רכישת דירה עם אפשרות לגלריה

שלום רב,
    אני מתעניין ברכישת דירה בתל אביב. לדירה יש תקרות בגובה 4.6 מטר ולכן טוענים שניתן לשפץ אותה ולהתקין בה גלריה.הייתי מעוניין לקבל מידע בנושא:
    – האם יש צורך לקבל היתר מעיריית תל אביב על בניית הגלריה? במידה וכן, במה כרוך ההיתר הזה?
    – באתר של עיריית תל אביב כתוב ש"ל פי חוק התכנון והבניה גובה החלל המינימלי המותר להקמת גלריה הוא 4.75 מטר. לאחר בניית הגלריה, הגובה של קומת הקרקע יהיה מינימום 2.50 מטר וגובה של גלריה לא יפחת מ- 2.20 מטר." האם זה אומר שאני לא אוכל לקבל היתר? האם זה אומר שזה לא נחשב לגלריה אם אני אתקין גלריה בגובה זה?
    – מה העלות של קבלת היתר? מה הפרוצדורה?
    – מה קורה אם אני מבצע התקנת גלריה ללא היתר? איך ניתן "לתפוס אותי" במקרה כזה? מה קורה אם "תופסים אותי" – האם אני צריך להרוס את הגלריה? האם אני יכול אז לבקש היתר? האם יש קנס?
    – במידה וארצה למכור את הדירה, האם אוכל למכור אותה כדירה בעלת חדר נוסף?
    – מה העלות המשוערת להתקנת גלריה בדירה כזאת (נגיד גלריה בגודל 30 מטר שעשויה מעץ וחיפויי גבס)?
    – האם זה ריאלי לבנות גלריה בדירה עם תקרה בגובה 4.6 מטר בכלל?
    כל תשובה לשאלות הללו וכל מידע אחר שאני צריך לדעת יעזרו לי מאוד בהחלטה האם לקנות את הדירה!
    תודה.

ארז מירב
    מנהל בפורום

גלריה בדירה

שלום, להלן: – האם יש צורך לקבל היתר מעיריית תל אביב על בניית הגלריה? במידה וכן, במה כרוך ההיתר הזה? – מדובר בהיתר בניה לכל דבר, אם כי בהליך מקוצר. – באתר של עיריית תל אביב כתוב ש"ל פי חוק התכנון והבניה גובה החלל המינימלי המותר להקמת גלריה הוא 4.75 מטר. לאחר בניית הגלריה, הגובה של קומת הקרקע יהיה מינימום 2.50 מטר וגובה של גלריה לא יפחת מ- 2.20 מטר." האם זה אומר שאני לא אוכל לקבל היתר? האם זה אומר שזה לא נחשב לגלריה אם אני אתקין גלריה בגובה זה? – קשה לדעת. יש לתאם את העניין במחלקת ההנדסה בשעות קבלת קהל. כל וועדה מקומית עם התקנות הפנימיות שלה. – מה העלות של קבלת היתר? מה הפרוצדורה? ראה: _rishuy.php – מה קורה אם אני מבצע התקנת גלריה ללא היתר? איך ניתן "לתפוס אותי" במקרה כזה? מה קורה אם "תופסים אותי" – האם אני צריך להרוס את הגלריה? האם אני יכול אז לבקש היתר? האם יש קנס? -שאלה טובה. קשה לענות על ההיבטים הפליליים משום שאינני משפטן. תמיד ניתן לבקש אישור אבל אם ההיתר לא יינתן יהיה צורך להרוס. – במידה וארצה למכור את הדירה, האם אוכל למכור אותה כדירה בעלת חדר נוסף? – שאלה של הגדרה נדלנ"ית. אין כאן שאלה משפטית או אדריכלית, ומדובר בסגירה שלך מול הקונה. – מה העלות המשוערת להתקנת גלריה בדירה כזאת (נגיד גלריה בגודל 30 מטר שעשויה מעץ וחיפויי גבס)? – קח בחשבון נקודות חשמל ושינויים נוספים. אני מניח שבסביבות 1,000 ש"ח למ"ר. – האם זה ריאלי לבנות גלריה בדירה עם תקרה בגובה 4.6 מטר בכלל? – אם יש צורך אז אין ברירה. לעיתים זקוקים לח' שינה נוסף שאינו בנמצא.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן