שאלה בקשר לבנייה לא חוקית
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » שאלה בקשר לבנייה לא חוקית
-
שאלה בקשר לבנייה לא חוקית
שלום,
רציתי לשאול, אנחנו גרים בישוב בבית פרטי ובו קיר משותף עם השכנים, לכל שכן יש גם גינה צמודה (והגינה שלנו ושל השכנים צמדות אחת לשנייה)
בערך לפני 6 שנים בנו השכנים בגינתם בית של 2 קומות מעץ. כבר במהלך הבנייה התלוננו למהנדס העיר על הבנייה, והוא אכן אמר שאין להם אישור למבנה, בכ"ז הבית המשיך להיבנות ולא נעשה דבר בעניין. אנחנו (ושכן נוסף) הגשנו עוד מספר תלונות במשך השנים אבל לא קיבלנו ממש תשובה…הבית מאוד מפריע לנו מכיוון שהחלונות שלו פונים בדיוק לתוך החלונות שלנו ואין לנו פרטיות, וזה בלי לדבר על הדברים ה"פעוטים" יותר- הבית חוסם לנו את האוויר והנוף ומוריד את ערך הדירה שלנו. (בנוסף הם גם משכירים אותו לאנשים בתשלום, אבל זה לא ממש שייך לכאן…) היום היינו במועצה והמהנדס אמר שהוא דרש מהם לתקן את התוכניות ואז הם יקבלו אישור מהוועדה. השאלה שלי היא- האם יכול להיות שהם יקבלו אישור על כזה בניין? ומי נמצא בוועדה שמחליטה? מה עוד אפשר לעשות בעניין? תודה רבה ופורים שמח 🙂
בנייה לא חוקית
שלום, אכן, עושה רושם שטיפול הוועדה לוקה בחסר. אין מנוס מהצעד הבא: כתבי מכתב רשום. מעני את מהנדס הוועדה המקומית, את היועץ המשפטי לוועדה, ואת מבקר העירייה/ מועצה. תארי את השתלשלות העניינים. צייני בדיוק מתי פנית לראשונה. צרפי צילומים. דרשי תשובה ברורה מה נעשה ע"י העירייה לאורך השנים. ע"פ החוק מדובר בעבירה פלילית ואי אכיפתה גובלת ברשלנות. גם אם יפנה השכן להסדרת העניין (וקשה לי להאמין שיאשרו לו בית נוסף בגינה) עדיין הוא אמור להישפט ע"פ חוק. בקשי תשובה בכתב תוך פרק זמן מהיר. איימי בפנייה למשרד מבקר המדינה- נציב תלונות הציבור. במידה ולא תקבלי תשובה מספקת- אכן פני למבקר המדינה. בכל מקרה, במקביל כדאי לקחת עו"ד מקרקעין ולתבוע מייד נזקים מהשכן בתביעה אזרחית בשל הפגיעה בזכות ההנאה מהמקרקעין שלך.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
Re: בנייה לא חוקית
תודה רבה, אני מקווה שזה יעזור!!! 🙂
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » שאלה בקשר לבנייה לא חוקית
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.