Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שינוי תב"ע קו בנין

• הנושא הזה ריק.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    -3500
    משתתף

שינוי תב"ע קו בנין

שלום,
    קצת רקע:
     אני גר בבנין משותף בדירת הקרקע צמודת גינה.
    סלון הדירה הוא עורפי ולא לכיוון הרחוב הראשי. ביציאה מהסלון לגינה יש ריבוע (3X3) עם פרגולת בטון ורצפה.
    לפי מה שאמרו לי במחלקת הנדסה בעיריה, קו הבנין עובר בדיוק היכן שהסלון שלי מסתיים, על אף שיש לי
    עוד כ-6 מטר בגינה.
    אני רוצה להוסיף תוספת בניה לסלון כ-3 מטר. ולפכיך אמרו לי שאצטרך שינוי תב"ע.
    אציין ששכנים מבנינים צמודים, עשו בניה קלה ללא יציקת גג (אלא רעפים וכדו') ללא אישור.
    שאלתי:
    1. מה הפרוצדורה? 
    2. האם אני יכול לעשות אותה לבד או שאזדקק לבעל מקצוע?
    3. מה העלויות הצפויות?
    4. מה משך הזמן הממוצע לאישור (אני תושב אלעד).
    5. האם במידה ואין התנגדויות שכנים, בסוף אקבל אישור או שאפשר ולא יתנו לי אישור?
    6. האם כיוןן שאחרים עשו בניה קלה ללא אישור, זה אומר שמעלימים עין מבניה כזו, או שבסוף אעיריה יכולה לבוא ולהרוס וכדו'?

ארז מירב
    מנהל בפורום

Re: שינוי תב"ע- קו בניין

שלום, להלן תשובות: 1. מה הפרוצדורה? – הגשת תכנית ע"י אדריכל, החתמת שכנים, פרסום בעיתונים, הפקדה לצורך הגשת התנגדויות. לאחר אישור התב"ע- יש להוציא בנפרד היתר בניה. 2. האם אני יכול לעשות אותה לבד או שאזדקק לבעל מקצוע?- אתה זקוק לאדריכל/ הנדסאי אדריכלות. 3. מה העלויות הצפויות?- 12,000 עד 16,000 ש"ח שכ"ט למתכנן, היטל השבחה (לבדוק עם שמאי) לטובת הרשות, פרסומים בעיתונות, אגרות בניה בזמן הוצאת ההיתר (פחות או יותר 300 ש"ח למ"ר). 4. מה משך הזמן הממוצע לאישור (אני תושב אלעד). קח בחשבון מסע בירוקרטי של שנה לתב"ע ועוד שלושה עד שישה חוד' להיתר הבניה. 5. האם במידה ואין התנגדויות שכנים, בסוף אקבל אישור או שאפשר ולא יתנו לי אישור? לא תמיד הרשות תומכת בבקשה, ויש סיכוי שהבקשה תידחה. לכן כדאי לתאם עם הרשות עמדות מראש. 6. האם כיוןן שאחרים עשו בניה קלה ללא אישור, זה אומר שמעלימים עין מבניה כזו, או שבסוף אעיריה יכולה לבוא ולהרוס וכדו'?- כמובן שזכותה של העירייה בכל נקודת זמן לדרוש הריסה/ הוצאת היתר. לא הייתי סומך על תקדים השכן.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

-3500
    משתתף

Re: שינוי תב"ע

תודה רבה, על תשובתך המפורטת. שאלת המשך: האם הערכת המחיר (כ16000 ש"ח) כוללת את כל המפורט אחריה, או רק את עלות שכר המתכנן? האם ישנה אפשרות לבנות פרגולת בטון בשטח זה עם גדרות אבן (כמטר גובה ואולי יותר), ללא שינוי קו בנין ורק באמצעות היתר בניה?

ארז מירב
    מנהל בפורום

Re: שינוי תב"ע

האם הערכת המחיר (כ16000 ש"ח) כוללת את כל המפורט אחריה, או רק את עלות שכר המתכנן?- מתכנן בלבד האם ישנה אפשרות לבנות פרגולת בטון בשטח זה עם גדרות אבן (כמטר גובה ואולי יותר), ללא שינוי קו בנין ורק באמצעות היתר בניה?- פרגולה תהיה מעץ בלבד. היא יכולה לבלוט 40% מקו בניין בלבד.

ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי        

ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן