Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שיפוץ מיקלט

  • הנושא הזה ריק.
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #28427
    9-2
    משתתף

    שיפוץ מיקלט

    שלום לך  ,
     מי  מחליט האם  מיקלט הוא תיקני או לא  ?  האם כל הדיירים  חייבים על  פי חוק להשתתף במימון הפיכת מיקלט לתיקני ?  מי עוסק בשיפוץ כזה  ? 

    #33389
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    איך משפצים מקלט?

    שלום, ניתן לפנות לפיקוד העורף באזור מגורייך ע"מ לתאם בדיקה של מבנה המקלט וסביבתו. במידה והדו"ח המופק מחייב שיפורים- על כל דייר להשתתף במימון השיפורים לפי גודל דירתו: בעל דירה גדולה ישלם יותר מבעל דירה קטנה. כדאי לבדוק מול פיקוד העורף, מול העירייה, ומול האגודה לתרבות הדיור אם קיימים מענקים לצורך כך. השיפוץ יתבצע ע"י קבלן רשום, בהתאם למפרט הליקויים שיספק פיקוד העורף. במידה ואינכם משיגים שת"פ מפיקוד העורף (במדינה הזו הכל יכול להיות) פנו באופן עצמאי למהנדס/ אדריכל לשם הביקורת. במידה וקיימת בעיית רטיבות/ טחב (בעיה נפוצה) ניתן להעזר באתר איטומן המציע מפרטי איטום לקבלן המבצע.



    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

    #33388
    9-2
    משתתף

    Re: שיפוץ מיקלט

    האם  החוק מחייב שיפוץ מקלט  ?  האם וועד הבית  יכול לכפות אותו על דיירים ? או שנדרשת הסכמה של  רוב ?  ואיזה רוב נדרש ?


    #33387
    ארז מירב
    מנהל בפורום

    תקינות מקלט פרטי

    בכל עירייה אמור להיות, ע"פ המלצת משרד הפנים ופיקוד העורף, חוק העזר העירוני הבא, (אני מאמין כי החוקים דומים בכל העיריות, כדאי לבדוק זאת באגף הבטחון בעיריה במקום מגורייך): ______________________________________________ פרק י"ב: החזקת מקלטים, תיקון תשמ"ה נקיון ותקינות המקלט (תיקון: התשמ"ה)   (א) בעל נכס או המחזיק בו יחזיק את המקלט שלו במצב נקי ותקין המאפשר שימוש בו בכל עת שיהיה צורך בכך. (ב) בעל הנכס יעשה כל תיקון ושינוי הנחוץ לשם מילוי החובה האמורה בסעיף קטן (א) כפי שיידרש בכתב בידי ראש העירייה ולפי סעיף 14 (ו) לחוק ההתגוננות האזרחית, התשי"א – 1951.  57ה'   החובה למלא אחר הדרישה (תיקון: תשמ"ה) (א) בעל נכס שנמסרה לו דרישה לפי סעיף קטן (ב) חייב למלא אחריה לכל פרטיה, להנחת דעתו של ראש העירייה, תוך הזמן שנקבע. (ב) לא קיים בעל הנכס את הדרישה לפי סעיף קטן (ב) או ביצע את המפורט בה שלא לפי התנאים, הפרטים והאופן המפורטים בה, ראשי ראש העירייה לבצע את המפורט בהודעה ולגבות את הוצאות הביצוע בהתאם להוראות הפרק השלישי לחוק התגוננות אזרחית, התשי"א – 1951, ביצוע כאמור לא יגרע מאחריותו של בעל הנכס לפי סעיף קטן (א).  ______________________________________________ בכל מקרה,  וועד הבית יפעל ע"פ החוק, גם אם אין רוב דרוש. אם הוועד מסרב, פני לעיריה ובקשי שפקח יגיע.



    ארז מירב
    יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
    הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
    erezmeirav1@gmail.com
    erez-meirav.com

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
דילוג לתוכן