תוספת בנייה
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » תוספת בנייה
-
תוספת בנייה
היי
יש לי בית 3 חדרים .
בבנין רכבת 2 קומות , הדירה שלי נמצאת בקומה השנייה , שאר הדיירים הגרים בבניין עשו תוספת בנייה פרוייקט שיקום שכונות שאושר לפני משהו כמו 28 שנים , כל הדירות בבניין מורחבות מאז כבר,
רק הדירה שלי והדירה של השכן מתחתיי לא מורחבות , לא עשינו בעבר את התוספת בנייה והשיפוץ , אני רוצה להתחיל תהליך של תוספת בנייה ושיפוץ הבית יש לי כמה שאלות :
• הסיכויים שלי לקבל היתר בנייה גבוהים ?
• מה הפרוצדורה שאני צריך לעשות ומאיפה להתחיל ?
• האם אני צריך להחתים את השכן מתחתיי במידה ואני רוצה לעשות עמודים ושלד ? ( הכוונה אישור ממנו לבנייה )
• ואם ישנה בעיה משאר השכנים שיכולים להתנגד או משהו ?
* אני מתחיל מ0 אז ככה אם יש מישהו שיכול לייעץ לי מאיפה להתחיל..
תודה לעוזרים..
תוספת בניה
שלום, • הסיכויים שלי לקבל היתר בנייה גבוהים ? אכן. • מה הפרוצדורה שאני צריך לעשות ומאיפה להתחיל ? צריך להוציא דף מידע מהועדה המקומית. את דף המידע מוסרים לאדריכל שמתכנן על פיו. עליך לקחת בחשבון שתקני פיקוד העורף שונים כיום וייתכן שיאלצו אותך להפוך את אחד החדרים הקיימים לח' ממוגן, ע"י שיפורי מיגון. • האם אני צריך להחתים את השכן מתחתיי במידה ואני רוצה לעשות עמודים ושלד ? ( הכוונה אישור ממנו לבנייה ) כן, אבל אם הוא לא חותם לא נורא, ניתן להפעיל את תקנה 2 א' ואז הועדה המקומית בודקת אם ההתנגדות שלו לא קנטרנית. • ואם ישנה בעיה משאר השכנים שיכולים להתנגד או משהו ? כנ"ל.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף מידע מהוועדה המקומית
שלום. איזה דף מידע אני צריך לבקש מהוועדה המקומית ? ובמידה ועשיתי את זה ישר לפנות לאדריכל ? כלומר מה שהאדריכל יאמר ועם זה לגשת לעירייה להיתר בנייה ?
היתר בניה
ניגשים למשרדי הועדה בשעות קבלת קהל, משלמים אגרה בת כ-200 ש"ח ומבקשים דף מידע. עם הדף הזה פונים לאדריכל שמתכנן ומגיש בקשה להיתר בניה.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה » תוספת בנייה
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.