דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
27/08/2011 בשעה 17:00 #30111qwer1111משתתף
1 בדירת הקרקע בבניין משותף וחצר משותפת בה אני גר הותקנה דלת נוספת יציאה לחצר עוד עי בעלים קודמים מזה עשרות שנים ללא היתר או התנגדות שכנים,האם יש התיישנות על הנ"ל?האם העיריה יכולה לדרוש סגירת הדלת או להגיש תביעה?האם ניתן/או בכלל יש צורך להשיג היתר בדיעבד ומה הדרישות והסיכוי לקבלו?
2 האם אני רשאי לחלוק הדירה הנל עם שותף נוסף מבני שהדבר יחשב כפיצול כאשר כל אחד מאיתנו נכנס מדלת שונה,לכל אחד מקרר משלו בגלל שאחד לא מספיק לשנינו,שני דודי שמש ומונה פנימי לחשמל ומים בכדי שנוכל להתחשבן זה עם זה על החשבונות על הצריכה של כל אחד,יחד עם זאת המטבח משותף לשנינו ואחד הוא.30/08/2011 בשעה 11:25 #36773ארז מירבמנהל בפורוםRe: פתיחת דלת לחצר /חלוקת דירה
שלום, 1. האם יש התיישנות על הנ"ל? – אין התיישנות על עבירות בניה. העירייה יכולה להגיש תביעה בכל שלב. האם ניתן/או בכלל יש צורך להשיג היתר בדיעבד ומה הדרישות והסיכוי לקבלו? – ניתן להגיש בקשה. אישורה תלוי בהסכמת השכנים אם מדובר בחצר משותפת. צריך 75% הסכמה. לצורך התחלת התהליך מצא אדריכל. .2 האם אני רשאי לחלוק הדירה הנל עם שותף נוסף? – על פניו נראה שאתם משתמשים באותו מטבח. ולכן אין הפרדה מוחלטת בין היחידות. אין הגדרה מדוייקת בחוק מה היא הפרדה. המבחן הוא ע"פ השימוש בפועל וע"פ שיקול הדעת של הפקח.
ארז מירב -meirav.com" target="_blank">יועץ מומחה לנושאי תכנון ורישוי
ארז מירב
יועץ מומחה בתחום התכנון והרישוי,
הכנת חוות דעת לבימ"ש ויעוץ אדריכלי כללי
erezmeirav1@gmail.com
erez-meirav.com30/08/2011 בשעה 19:11 #36772qwer1111משתתףRe: פתיחת דלת לחצר /חלוקת דירה-הבהרה נוספת
1 קראתי,אם אני לא טועה פה, על התיישנות לאחר 5 שנים ? האם העיריה רשאית לדרוש סגירת הדלת או רק בית משפט?האם יש מצב שבית משפט יאשר זאת בגלל הזמן הרב ואי התנגדות השכנים עד כה? ונניח שאשיג הסכמת השכנים מה הסיכוי שהעיריה תאשר?(האם מנסיון בכלל נוהגת מלכתחילה להחמיר ולדרוש ביטול הדלת הקיימת כאשר האישו העיקרי הוא בכלל חלוקה כן או לא?) 2 אם אין הגדרה מדוייקת בחוק מהיא הפרדה אז על סמך מה ניתן להגיש תביעה לעבירה? הפקח יקבע ויחליט את מה שהחוק לא קבע במדוייק? במידה ויחליט שיש ליקויים ובמידה ומוכן לקבל את הערות הפקח ולתקן הדרוש תיקון במקום האם בכל מקרה תוגש תביעה/ קנס מהידוע לך מנסיונך וממקרים דומים או קודמים? האם העובדה שאני עצמי כבן של בעלים גר בדירה וחולק אותה בסכה עם שותף אחד ויחיד(דירה גדולה של כמעט 100 מר) מהווה שיקול מקל?(שהרי הטיעון המרכזי הוא עומס על תשתיות,צפיפות וכו) תודה מראש על העזרה
-
מאתתגובות
דף הבית » דיונים » פורום אדריכלות, תכנון ובניה